Storseger i första semin för P16

Den första matchen av två, i SM-semifinalserien mot IFK Göteborg spelades på söndagen hemma på Halmstad Arena. Efter en fantastisk första halvlek ledde HBK med 5-0 i paus och till slut blev det 6-1.

En match där vi tar initiativet direkt från start. Det märktes redan under uppvärmningen att killarna var påkopplade och taggade, assisterande tränaren Tobias Dock.

1-0 kom redan i minut 5, där Altin Mazreku håller sig framme på en retur, efter att Vincent Johansson nickat i ribban på ett inlägg från Edmond Berisha.

HBK driver tempo i matchen och IFK hinner inte med. Från minut 18 till 42 gör HBK fyra mål, varav tre från Edmond Berisha (bilden) och ett självmål.

- Första halvlek gör vi det bra, riktigt bra. Vinner boll högt upp i banan, och hotar direkt, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

- I pausen pratade vi om att behålla fokus, fortsätta att göra rätt saker, säger tränaren Fredrik Andersson.

IFK startar andra halvlek bättre, kommer till ett halvläge direkt och får energi av det. I minut 62 får IFK straff och reducerar till 5-1.

Det blir ett mer böljande spel, båda lagen ville fram vid varje tillfälle. I minut 73 fastställer Edmond Berisha slutresultatet till 6-1.

- Detta var första matchen av två. I returen kommer IFK att göra allt för att störa oss, så i veckan får vi fokusera på att vara här och nu, jobba hårt och få till en bra träningsvecka, avslutar P16:s assisterande tränare Tobias Dock.

HBK P16 - IFK GÖTEBORG  6 - 1

Startelva Julian Hallonlöf, Emir El-Kathemi, Hjalmar Åberg, William Backhausen, Albin Hyseni, Vincent Johansson (ut 60), Olle Johansson, Manfred Nilsson, Marius Lerner (ut 89), Edmond Berisha (ut 80), Altin Mazreku (ut 82),

Avbytare Isaac Carlsson (in 60), Lukas Ek (in 80), Nikola Vrban (in 82), Erion Maxharraj, Sinisa Antunovic (in 83), Edis Helic, Dilon Ademi (in 89).

Mål 1-0 (5) Altin Mazreku (Vincent Johansson), 2-0 (18) Edmond Berisha (Altin Mazreku), 3-0 (20) Edmond Berisha (Vincent Johansson), 4-0 (38) självmål, 5-0 (42) Edmond Berisha (Altin Mazreku), 5-1 (62), 6-1 (73) Edmond Berisha (Altin Mazreku)