P19 slog BP med 3-0!

HBK mötte under lördagen BP som låg tvåa i P19 Allsvenskan. Det slutade med en stabil seger för HBK hemma på Halmstad Arena.

HBKs P19 började den första halvleken på ett bra sätt genom att vinna dueller och även att ständigt hota BP via ett fint djupledsspel. I den 12:e minuten levererar Pontus Carlsson en hörna med bra kvalité som Viktor Dahlin är först på och elegant nickar intill 1-0 för hemmalaget.

Den första halvleken är en ganska tuff och jämn kamp men där det är HBK som står för skapandet av målchanser. I den 44:e minuten utökar Albin Binnefors till 2-0 efter ett fint anfall av HBK.

-I paus pratar vi om att fortsätta att vara tydliga i vårt försvarsspel samt att fortsätta att skapa målchanser, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

I början av den andra halvleken kom BP ut med något förnyad energi och försökte trycka in fler bollar i hemmalagets straffområde men hemmaförsvaret försvarade sitt straffområde väl. Därigenom kunde också HBK ställa om på BP och skapade en del möjligheter till att göra mål men utan att överlista BPs duktige målvakt. Men i den 83:e minuten kom Linus Abrahamsson loss och serverade Leo Hedenberg med ett fint inspel och bollen avslutades säkert i mål av Leo till 3-0.

3-0 blir också slutresultatet i årets sista hemmamatch i P19 Allsvenskan. Nästa vecka väntar Östers IF på bortaplan i årets sista match i P19 Allsvenskan.

- En mycket bra insats där vi gör många bra saker i spelet. Vi är bra i många moment av spelet och gör tre mål framåt och samtidigt håller nollan mot ett väldigt bra motstånd. Mycket beröm till killarna efter den här insatsen, säger P19:s huvudtränare Alexander Sakac.

HBK P19 - Brommapojkarna  3 - 0

Startelva Zackarias Nilsson - Emil Annerhult, Filip Eriksson, Viktor Dahlin, Wilmer Hesselgren (Axel Abrahamsson, 86) - Pontus Carlsson (Linus Abrahamsson, 82),Egon Kurtulus (Enis Krasniqi, 75), Samuel Svensson, Noel Åberg (Måns Andersson, 80), Leo Hedenberg - Albin Binnefors.

Avbytare utan spel Måns Ramström, Filip Andersson, Adam Frånberg.

Mål 1-0 (12) Viktor Dahlin (Pontus Carlsson), 2-0 (44) Albin Binnefors (Pontus Carlsson), 3-0 (83) Leo Hedenberg (Linus Abrahamsson.