P17 vann på Listerlandet

Söndagen bjöd på solsken på Listerlandet för P17 till slut när man lyckas vända 1-0 underläge till vinst under andra halvlek mot Mjällby AIF.

Under första halvlek har HBK mycket boll men har svårt att ta sig igenom Mjällbys kompakta försvar. Målchanser skapades mest i form av inspel från kanterna men där avsluten inte gick på mål eller på gula försvarare som stod i vägen. Mjällby gör 1-0 efter fint samspel från högerkanten kombinerar de sig fram till straffområdet och placerar säkert bollen i mål bakom en chanslös Måns Ramström i HBK:s mål. 1-0 står sig till halvtidsvilan.

- I paus gjuter vi mod i killarna och får in en ”inget att förlora” känsla i gruppen och gör även ett par taktiska ändringar, säger Tomas Carlsson

HBK börjar andra halvlek med full fart och 1-1 kommer i 53:e minuten genom Alex Hall som fint förvaltar anfallskollegan Viggo Rolfssons passning. Nu är det bara ett lag på planen och de blåklädda trycker ner Mjällby långt ner i banan. I den 60:e matchminuten får Alex Hall frispark med sig utanför straffområdet. En frispark som Viggo Rolfsson (bilden) knorrar över muren otagbart för hemmamålvakten.

Efter 2-1 så kontrollerar HBK matchen med ett fint spel och bollinnehav, Mjällby spelarna får slita ont men lyckas ändå genom längre bollar få till lite tryck sista tio minuterna. Måns gör en reflexräddning i slutet och det ger HBK tre poäng tillbaka till Halmstad.

- Vi visar återigen vilken inställning och driv det finns i gruppen. De jobbar för varandra och med en stark andra halvlek ger vi Elfsborg en match in i det sista om andraplatsen, avslutar Viktor Ljung assisterande i P17.

MJÄLLBY AIF - HBK P17  1-2

Startelva: Måns Ramström - Benjamin Fazliju (Joel Kelloniemi,70), Noel Wikström, Milanas Razinskas, Filip Andersson - Lucas Gustafsson (Hugo Rödin, 75), Adam Frånberg, Måns Andersson, Linus Abrahamsson - Alex Hall (Elis Wijk 75), Viggo Rolfsson

Avbytare utan speltid: Fabian Johansson, Filip Lennartsson

Mål 1-0 (17), 1-1 (53) Alex Hall (Viggo Rolfsson), 1-2 Viggo Rolfsson