P17 slutade trea

P17 avslutar serien med sju raka segrar efter 4-3 mot GAIS uppe i Göteborg under söndagen. Dock vann även Elfsborg så det blev en stark tredjeplats för laget när sluttabellen summerats.

HBK kom till Göteborg med ett ordentligt manfall i sin vanliga trupp där finalspel i Stockholm hägrade för några spelare. Skador och sjukdomar dessutom i truppen gjorde att det stod klart redan innan matchen att det skulle bli tufft. Sista matchen i serien innebar samtidigt en liten möjlighet att snuva Elfsborg på andra platsen i tabellen. Både ledare och spelare var dock överens om att ge det ett ordentligt försök.

Bortalaget inledde också klart bäst och redan i 5.e minuten slår Elis Wijk till med 1-0 efter fint förarbete av Linus Abrahamsson. Bra energi efter målet och HBK fortsätter med en bra period. Men i den 19.e minuten får GAIS en omställning och kvitterar till 1-1. GAIS gör också 2-1 efter fint inspel och avslut på första stolpen i 25.e.

Därefter är det ställningskrig och tufft duellspel utan några större målchanser fram till 44:e. Då får HBK frispark utanför straffområdet där Lucas Gustafsson med en snabb frispark hittar Linus Abrahamsson som förvaltar sitt friläge till 2-2.

Andra halvlek hinner knappt blåsas igång innan GAIS får en frispark snett utanför Halmstads straffområde. Frisparksskytten från hemmalaget får bra träff och drar den mot mål där bollen på något underligt sätt letar sig in bakom HBK:s målvakt. 3-2 och tungt för ”blåtröjade” vid det läget.

HBK som inte har något att förlora gör en förändring och går över från sitt normala 4-4-2 till 3-5-2 och möter GAIS med lika många på mittfältet. Där får bortalaget effekt och vinner bollar högre upp i plan och momentum i spelet igen. I 66:e tar Benjamin Fazliju en fin djupledslöpning och serverad av Elis Wijk trycker dit 3-3 distinkt intill stolproten.

Matchen står och väger och iden 75:e minuten gör HBK ett trippelbyte, in kommer Svante Karlsson, Elliot Magnusson Thydell och Oliver Kapsimalis. Samtliga födda 07 och tillhörande P15-truppen och för dagen debutanter i P17. De kommer in och visar mod med bollen och spelar enkelt precis som man önskar vid denna tidpunkt av matchen.

I slutet av matchen springer sig Linus Abrahamsson fri mot mål och blir neddragen i straffområdet, domaren har inget annat val än att peka på straffpunkten. Filip Andersson kliver fram och placerar kyligt in 4-3 i 89:e.

HBK fullbordar alltså ytterligare en vändning och glädjen är givetvis stor när slutsignalen ljuder.

- Vad ska man säga?! Spelet kanske inte sitter 100% idag men killarna kämpar och kämpar och vi får avsluta med sjunde raka vinsten på detta sättet mot ett GAIS som inte ger oss någonting gratis egentligen. Tur kommer inte bara sådär utan det är något man förtjänar och det tycker jag vi gör sett över 90min idag,

avslutar Viktor Ljung assisterande i P17.

Vinsten mot Gais innebär att HBK slutar på 3:e plats i Pojkallsvenskan södra 2022. HBK har jagat främst Elfsborg hela vägen in i kaklet om 2.a platsen men det är bara gratulera Malmö och Elfsborg och önska stort lycka till i semifinalerna mot Djurgården respektive Hammarby.

GAIS - HBK P17  2 - 3

Startelva Måns Ramström - Joel Kelloniemi (Benjamin Fazliju, 55), Fabian Johansson (Svante Karlsson, 75), Hugo Rödin, Filip Andersson - Lucas Gustafsson (Oliver Kapsimalis, 75), Laurent Qitaku (Elliot Magnusson Thydell,75), Adam Frånberg, Måns Andersson – Linus Abrahamsson, Elis Wijk

Mål 0-1 (5) Elis Wijk (Linus Abrahamsson), 1-1 (20), 2-1 (25), 2-2 (44) Linus Abrahamsson (Lucas Gustafsson), 3-2 (46), 3-3 (66) Benjamin Fazliju (Elis Wijk), 3-4 (89) Filip Andersson (Linus Abrahamsson)