P16 spelar SM-final

På söndag spelar HBK:s duktiga P16-lag SM-final borta mot IF Brommapojkarna. Efter att ha vunnit grundserien, slutspelsgruppen och sen krossat IFK Göteborg är de välförtjänta av att få spela SM-final.

För er som inte kan ta er till Grimsta IP kan se matchen på er dator. BP sänder matchen här och den kostar 39 kr att se.


HBK:s sextonåringar, födda 2006, förlorade två matcher i gruppspelet och där den senaste var vid midsommar när Landskrona BoIS vann med 3-1. Därefter har de spelat elva raka serie- och slutspelsmatcher och vunnit samtliga. Totalt har de vunnit 22 av 25 matcher och med målskillnaden 113-28.
 
BP:s dito har nästan samma statistik under säsongen. De har vunnit 19 av 25 matcher och med endast en förlust, med målskillnaden 119-34.

Inför säsongen blev det lite förändringar i tränarstaben. Fredrik "Fritz" Andersson tog över som huvudtränare, Tobias Dock var kvar som assisterande tränare och ny dito blev även Alexander Nilsson. 

"Fritz" är nöjd över arbetssättet i laget:
- Till att börja med har vi tränare ett arbetssätt som vi känner oss trygga i. Vi kan förmedla samma saker till spelarna, fast med andra egna ord. Vi har en samsyn på hur vi vill att spelarna skall uppfattas, på och utanför planen. Vi skall vara ett hårt arbetande lag, ödmjuka inför varje uppgift. Alltid göra vårt bästa.

Dock var inte starten på året det bästa men utvecklingen har varit rikigt bra.

-Vi har tagit och tar kliv varje vecka. Vi arbetar otroligt mycket med att påminna spelarna att inte slappna av eller bli ”mätta” utan att de hela tiden ska arbeta med att driva sin egen utveckling. Detta genom att vara påkopplade i varje aktion, varje övning, varje träning, vilket gruppen har anammat på bästa sätt!, säger "Fritz" glatt. 


Slutspel fem raka segrar vilket är imponerande mot bra motståndare. Trodde ni själv detta innan slutspelet började?

- Vi visste att vi var bra men hur bra vi var jämfört med de övriga serierna visste vi inte. Det är viktigt att inte sväva iväg utan att man tar en match i taget, menar Fredrik Andersson.


- Vi arbetar efter klyschan att nästa match är årets viktigaste och inte tittat så mycket i tabellen. Det tror jag har givit gruppen en tydlighet och arbetsro. Det är ”HÄR OCH NU” som gäller. 


SM-semifinalen avgjorde ni redan under första halvlek i första matchen. Vad var de som stämde så bra då?

- Killarna jobbade stenhårt med att följa matchplanen och fick träff i den. Vilket genererade en otrolig energi och fart mot ett duktigt IFK Göteborg.


Vad vet ni om Brommapojkarna?

- Ingenting skulle jag säga. Vi har sett resultaten i deras tidigare matcher och de verkar vara ett målfarligt lag med god defensiv.


Vad kommer begäras av er i denna match?

- Vi möter Sveriges bästa akademi på deras hemmaplan. Det kommer att krävas personbästa av trupp och ledare. En sak är säker, vi kommer att ge BP en tuff match, vi viker oss aldrig, lovar "Fritz" avslutningsvis.




IF BROMMAPOJKARNA - HBK P16

Söndag 23 oktober kl. 13.00

Grimsta IP 1