P16 segrade igen

HBK:s P16 vann även den femte och sista slutspelsmatchen borta mot Trelleborgs FF. Därmed fick laget full poäng i gruppen vilket ger självförtroende inför SM-semifinalen mot IFK Göteborg som spelas i dubbla möten.
Söndagen innebar en tripp till Trelleborg för Halmstads BK:s P16 lag. En för tabellen betydelselös match, för killarna i gult, men killarna är så tävlingsinriktade som det kändes taggat inför matchen ändå. 

Efter fyra matcher låg nämligen laget på fyra raka vinster och säkrat slutspel. Något som komplicerade och präglade första halvleken, var den brutala motvinden som var hård och ihållande under första halvleken för HBK-killarna. 

Trots motvinden startar HBK bra, har en del boll och i femte minuten lyckas man kombinera sig fram till Trelleborgs straffområde, där ett inlägg hamnar på pannan på Lukas Ek, som nickar ner till Nicola Vrban, som till slut placerar in bollen i mål. Trelleborg försöker skruva upp tempot efter baklängesmålet, och har en hel del boll. I 17 minuten får en rättvänd TFF-spelare bollen, han klipper till och bollen far i en fin båge över Julian in i mål. Kvitterat
från Trelleborg. 

- Spelet är till viss del fördel för Trelleborg, de har en del boll, kommer till lite avslut, dels beroende på att vi inte spelar som vi kommit överens om, samt den nämnda vinden trycker ner laget, menar Tobias Dock.

Två träffar i stolpe/ribba och i 29:e matchminuten gör även hemmalaget 2-1 på en hård välplacerad frispark efter cirka 30 minuter. HBK sticker upp
emellanåt, men lyckas inte få till något tryck. Resultatet 2-1 står sig halvleken ut.

Lagom till pausvilan anländer en rejäl störtskur, med ännu hårdare kastvindar, ösregn och hagel. I efterhand kan man reflektera om detta var något som vände matchen. Då HBK-spelarna omfamnade väder och vind och den snabbare planen.
- I halvlek pratade vi om att få till ett snabbare spel, och mer igenkänning från träning, säger assisterande tränare Alexander Nilsson.

Från start i andra halvlek, trampar bortalaget gasen i botten, och inleder med stort bollinnehav, fina kombinationer och inte så omständigt spel. Flera gånger hotar de för dagen gula bortalaget. I 56:e minuten när Emir El-Khatemi kommer loss på kanten och slår ett fint inlägg till Zack Jönsson-Gustafsson, som nickar bergsäkert in kvitteringen 2-2.
- I detta läget kände vi att, nu blir vi svåra att tas med, säger huvudtränare Fredrik “Fritz” Andersson.

Spelövertaget fortsatte för HBK, löpviljan och fantasin visste inga gränser, det kombinerades centralt och på kanterna och avsluten duggade tätt. Trelleborg kämpade och slet, och när Dilon Ademi fick bollen serverad på kanten, såg man hur beslutsamt Dilon drev med sig bollen in i straffområdet utmanade och vek in, avslutet välplacerat vid bortre stolpen var otagbart och HBK var i ledning igen 2-3.

Knappt tio minuter senare, matchminut 82 kombineras det än en gång på högerkanten, och till slut frispelas Vincent Johansson som bara behöver sätta till bredsidan, och 2-4 är ett faktum. Denna gång assisterad av Emir El-Khatemi.

- I andra halvlek lyfter sig hela gruppen, och verkligen gör det vi pratat om i pausen, detta vänder matchen. Kul att avsluta slutspelsgruppen på bästa sätt. säger Tobias Dock, assisterande tränare i P16.

P16 spelar semifinal mot IFK Göteborg på Sannarps IP plan 2 söndag klockan 14:00.


TRELLEBORGS FF - HBK P16  2-4

Julian Hallonlöf, Sinisa Antunovic (Liam Pärna, 55), Albin Hyseni (Erion Maxharraj, 85), Erion Maxharraj (William Backhausen, 52), Elliot Nilsson (Emir El-Kathemi, 50) -Vincent Johansson, Isac Karlsson (Edis Helic 77), Edis Helic (Dilon Ademi, 46), Marius Lerner (Lukas Ek, 80) - Lukas Ek (Zack Jönsson-Gustafsson, 46), Nikola Vrban (Lajin Hajji-Othman, 56)