Matchdax: HBK-Örgryte IS

I Superettans 26:e omgång tar HBK emot klassiska Örgryte IS på Örjans vall. Matchen spelas tisdag 11 oktober kl. 19.00.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Slutstriden har börjat i Superettan och där det är hemmamatch på Örjans vall när nu planerna börjar bli lite tyngre.

- Det är så här i den här serien med alla lagen är berörda av strecken. Dessutom i år så är det en jämn serie, som tillägg till det, så alla är desperata efter poäng oavsett var man ligger i tabellen. 

- Att spela på Örjans valls gräsplan ser vi som positivt och vi tycker det är en gynnsam faktor för oss som är väldigt vältränade. Vi är ju van vid den typen av förhållande.


Nu väntar Örgryte som vi mötte i premiären i våras och det blev 2-2 efter sena mål av HBK.

- De tog en imponerande seger mot Brage senast. ÖIS har haft en säsong där det gått upp och ner, men har fått till det nu.

- Vi hade en varsin halvlek den gången och där vi kom igen på slutet och lyckades kvittera. Det var en viktig poäng för oss i den matchen men nu är vi ute efter tre poäng.


Vad krävs av er i morgon?

- Vi har haft två stabila matcher mot Öster och Östersund där vi inte släppt till några målchanser. Vi vill försöka få fart i spelet än vad vi hade mot Östersund där det blev en ganska uppställd match utan något riktig fart. Det är tempot vi vill få upp i matchen för att få fler som rör sig snabbare i planens längdriktning både offensivt och defensivt och på så vis bli vassare.



KÖP BILJETT I FÖRKÖP OCH PÅ SÅ SÄTT SPARA PENGAR OCH DU SLIPPER STÅ I KÖ. KÖP DIN BILJETT HÄR.



TRUPPEN 

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
2. Thomas BOAKYE
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
6. Joel ALLANSSON
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
15. Kazper KARLSSON
16. Erik AHLSTRAND
18. Emil TOT WIKSTRÖM
19. Albin AHLSTRAND
21. Andreas BENGTSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
27. Melvin SJÖLAND
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

5. Joseph BAFFO
11. Samuel KROON
17. Phil OFOSU-AYEH
20. Pontus CARLSSON


I FAROZONEN

Avstängda vid nästa gula kort: Thomas Boakye, Joseph Baffo, Kazper Karlsson, Erik Ahlstrand



POÄNGLIGAN

15 (15+0) Alexander Johansson

11 (4+7) Sadat Karim

10 (7+3) Mikael Boman

7 (7+0) Joseph Baffo

6 (3+3) Samuel Kroon

6 (2+4) Villiam Dahlström

6 (2+4) Phil Ofosu-Ayeh



NOTERAT

I ÅRETS TRUPP så har Mikael Boman 2, Andreas Bengtsson, Andreas Johansson, Emil Tot Wikström och Alexander Johansson gjort mål mot Örgryte IS.


PÅ DE TIONDE SISTA MATCHERNA hemma mot Örgryte IS har HBK vunnit sex av dessa. Två gånger har det blivit delade poäng och två gånger har ÖIS åkt hem med segern. Under samtliga dessa tio matcher har HBK gjort mål på ÖIS.


SENAST LAGEN MÖTTES PÅ ÖRJANS VALL vann HBK med 1-0 efter att Mikael Boman avgjort matchen i näst sista omgången av Superettan 2020.


ANDREAS JOHANSSON ÄR DEN i årets trupp som spelat flest matcher mot ÖIS för HBK. Detta är hans 15:e match mot Göteborgslaget. Av dessa har sju vunnits, två slutat lika och fyra förlorats. Det var just mot ÖIS han debuterade i elitfotbollen 2002. Nu har han spelat 486 matcher i svensk elitfotboll.


OM THOMAS BOAKYE FÅR SPELA så gör han sin 100:e Superettan-match för HBK. Därutöver har han spelat 77 matcher för Varbergs BoIS i denna serie.


I ÖRGRYTE SPELAR EN gammal HBK:are. Anel Raskaj spelade för HBK under åren 2008-11 innan han då lämnade för spel i Norge. Sedan förra året tillhör han ÖIS och har spelat 20 av matcherna i år. Dock har han inte varit med i de två senaste.