Dam har spelat färdigt

Damlaget i HBK förlorade sista seriematchen för året i bortamatchen mot Eskilsminne IF. Siffrorna skrevs till 3 – 2 efter 2 – 2 i paus.

Eskilminne börjar starkt och visar att de är ett topplag i div. 1. Precis när HBK börjar komma in i matchen så tog hemmalaget ledningen genom Ellen Pigg efter en situation som HBK verkade ha kontroll på.

HBK har därefter en mycket bra period där laget bygger uppanfall med stort tålamod. I matchminut 35 bryter Nellie Granstam in i plan och passar Saga Holm som i sin tur serverar Moa Karlsson till ett friläge. Målvakten lyckas rädda första avslutet men Moa lyfte iskallt in returen och det är kvitterat.

Eskilminne tar åter ledningen direkt efter. Ett olyckligt mål där ett missriktat skott helt friställer Nova Karlsson som säkert rullar in 2-1.

HBK fortsätter att trycka på och precis före pausvilan blir Nellie Granstam bryskt hanterad med frispark som följd. I efterspelet på frisparken fångar Moa Karlsson upp bollen och spelar fram till Lovisa Brogren som med ett distinkt avslut kvitterar.

En ganska jämn första halvlek där HBK varit det något bättre laget. I pausvilan pratar HBK om att fortsätta precis som i första med att bygga upp anfall i något lugnare tempo. Hitta upp på Moa som kan fördela bollar till Lovisa och Nellie.

Andra halvlek startar också så men 56:e minuten nickar Eskilsminnes Jasmine Hansen ett inlägg på ett väldigt kraftfullt sätt och ger hemmalaget ledningen på nytt.

HBK-damerna orkade aldrig resa sig igen, energin fanns helt enkelt inte att åter kvittera och komma in i matchen.

- Vi gratulerar Eskilsminne till segern och är inte allt för nedslagna efter en säsong med uppfylld målsättning, säger Fredrik Andersson.

Nu börjar arbetet med att få till en slagkraftig trupp för 2023. Div. 1 kommer bli den tuffaste någonsin med en kraftig höjning i kvalitet eftersom antalet lag halveras. - - Inför säsongen hade vi bra dialog med flertalet föreningar som gör ett bra arbete i att utveckla spelare. HGH har gjort ett gott jobb med Elsa Karlsson och Nellie Granstam. Astrio och Alet har hjälpts åt att utveckla Lovisa Brogren. Centern har fått fram väldigt många spelare tilldiv.1 där Saga och Sandra Holm samt Emma Skantz kom via Halmia.

- Det följer en tid av spekulationer från olika håll men vi har satt ut en riktning som vi har för avsikt att fullfölja. Först en riktad inbjudan till några spelare sedan en period där vi uppmanar spelare med stor ambition att söka sig till oss, säger Fredrik Andersson, tränare i HBK Dam.

ESKILSMINNE IF - HBK DAM  3 - 2

Emma Orrdal – Hanna Comnell,(45) Jennifer Andersson, EmmaSkantz, Elsa Karlsson – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Lovisa Brogren,Saga Holm, Nellie Granstam (87) – Moa Karlsson.

Avbytare Ella Oscarsson, Nellie Andersson (46) Ebba Sandgren (87)Izabella Patel, Emmy Ecklein.

Mål 1-0 (10) Ellen Pigg, 1-1 (35) Moa Karlsson, 2-1 (37) Nova Karlsson, 2-2 (45) Lovisa Brogren, 3-2 (56) Jasmine Hansen