Återigen tvåa trots 75 mål

1967 var den gamle storspelaren Sylve Bengtsson, tillsammans med Lennart Hallgren, tillbaka som tränare. Här tillsammans med HBK:s förste utländske spelare; Olavi Köykkä. Dock räckte det bara till en andra plats bakom Norrby IF.
HBK var seriefavoriter och enligt lagledaren Hasse Carlsson så har man inte råd att spela i trean ett år till. Han varnade dock för Fässbergs IF, Norrby IF och Varbergslagen.

HBK började med två raka 2-0 segrar innan man i den tredje omgången ställdes mot Fässberg på bortaplan. Efter ett tidigt mål av Stellan Andersson såg det länge bra ut men hemmalaget vände matchen och gjorde det avgörande målet i 88:e minuten.

Hallandsderby följdes mot Morups IF (2-0) och Varbergs BoIS (0-0), innan det var hemmamatch mot Norrby IF. Detta gjorde att HBK låg femma efter sex omgångar och med ett avstånd på fyra poäng till serieledaren Varbergs GIF.

Tre raka storsegrar, 7-0 mot IFK Kungsbacka, 8-0 mot Överås BK och 4-0 mot Kullens BK,  innan det blev en olycklig förlust borta mot Gerdskens BK. Här vände hemmalaget underläge 1-2 till seger 4-2 på några minuter i slutet av matchen.

Inför våravslutningen var tredjeplacerade HBK tre poäng efter serieledarna Varbergs GIF som man nu skulle möta i dubbelmöte. Redan i första halvlek gjorde HBK alla tre målen i matchen och där den 17-årige målvaktsdebutanten Lennart Ljung räddade en straff i andra halvlek.

HBK var nu två poäng efter Norrby IF och en efter Varbergs GIF. När serien startade om i augusti pulveriserades Varbergs GIF då HBK vann på Örjans vall med 8-0! Detta följdes upp av 6-1 mot Gerdskens BK, 8-0 mot Kullens BK och 4-0 mot Överås BK.

Fortfarande på andra plats och bara nio insläppta mål på femton matcher när det var dags för match mot IFK Kungsbacka borta. Då var all stabilitet borta och det blev förlust med 3-6. Nu skiljde det tre poäng till Norrby IF som var nästa motståndare. Tre ändringar i laget räckte inte då boråsarna gjorde enda målet på sin hemmaplan.

I de fem återstående matcherna blev det inga fler förluster men i sluttabellen var HBK ändå tre poäng efter seriesegrarna Norrby IF.