Tio år sedan HBK slog ut Giffarna

I dag är det tio år sedan - 17 november 2012 - HBK tog klivet tillbaka till Allsvenskan under Jens Gustafssons ledning. Efter 3-0 hemma mot GIF Sundsvall var förutsättningar goda och trots förlust med 3-4 så hade HBK kontroll om kvalsegern hela tiden.
Efter 3-0 i första hemmamatchen hade HBK skapat ett fint överläge. Till denna match uppe i Sundsvall hade många supportrarna tagit sig dit och de fick fira.

Även om Giffarna tog ledningen efter en halvtimma genom Simon Helg så dröjde det bara fyra minuter innan HBK fick en straff. Gudjón Baldvinsson blev kapad och hans isländske lagkompis Kristinn Steindórsson var säkerheten själv. 1-1.

"Kiddi" på väg fram till klacken för att fira sitt straffmål.

Sammandrag från matchen finns här.

Stor glädje med klacken för "Kiddi" och Antonio Rojas.

Sundsvall hann göra 2-1 före paus genom Fredrik Holster men fortfarande saknades tre mål för Giffarna.

Kalle Johnsson jublar under matchen.

Mikael Boman fick fram bollen till Baldvinsson som kunde kvittera 2-2. Även om Sundsvall tog ledningen än en gång så kvitterade Boman. Att sen Sundsvall kunde fastställa 4-3 varav akademisk betydelse.

Matchen över och jubelkalaset har brakat loss.

HBK var klara för Allsvenskan igen!

Tillbaka i Allsvenskan igen!

Lagbild framför supportrarna...

... som tagit sig ända upp till Sundsvall.

Det blev champagne inne i omklädningsrummet...

...där Baldvinsson siktar mot allsångsledaren Simon Bakkioui.

Innan man lämnade Sundsvall gick man in på McDonalds och beställde 60 Big Mac. Därefter blev det resa till Gävle där det firades natten lång.

Kvällen efter möttes spelarbussen upp av supportrar på Örjans vall.

Kvalmatch 2 - Lördag 17 november 2012

GIF Sundsvall – Halmstads BK  4 – 3

Karl-Johan Johnsson – Ryan Miller, Johnny Lundberg, Richard Magyar, Christian Järdler – Johan Blomberg, Kristoffer Fagercrantz, Antonio Rojas (Kristoffer Thydell, 85), Kristinn Steindórsson – Mikael Boman (Marcus Antonsson, 90), Gudjón Baldvinsson (Michael Svensson, 81).

Avbytare utan spel  Rasmus Rydén, Viktor Ljung, Peter Nyström, Ardian Rexhepi.

Mål  1-0 (29) Simon Helg, 1-1 (33) Kristinn Steindórsson, straff, 2-1 (42) Fredrik Holster, 2-2 (68) Gudjón Baldvinsson, 3-2 (76) Ari Freyr Skúlason, 3-3 (78) Mikael Boman, 4-3 (81) Simon Helg