P16 föll i slutet mot MFF

För det nya P16-laget, födda 2007, blev det förlust i bortamatchen mot Malmö FF med 1-2 i Ligacupen.

Första omgången för P16 i ligacupen spelades borta mot MFF i lördags.

Malmö startade matchen med mer bollinnehav än HBK. Men det var HBK som vaskade fram några halvchanser i inledningen av matchen.

Men i en omställning kan Malmö ta ledningen i matchminut 8. HBK rycker upp sig och växer in i matchen.

- Första halvlek var vi lite överallt i vår press, men efter paussnacket så justerade vi lite och det fungerade omgående, säger Fredrik Andersson i P16-staben.

HBK får bättre tag i Malmös speluppbyggnad ju längre matchen går. I minut 75 sitter den höga pressen bra. HBK vinner boll högt upp och kan hitta in till Erjon Kasumi som bryskt blir nerdragen av MFF:s målvakt, straff till HBK.

Erjon Kasumi sätter straffen säkert till 1-1.

Men Malmö sätter slutresultatet till 2-1 i minut 85.

- Malmö är ett bra lag, där vi har lite svårt att hitta våra positioner i den första halvlek. Men gör en klart bättre andra halvlek, menar Alexander Nilsson i P16-staben.

MALMÖ FF - HBK P16  2 - 1

Startelva, Adam Wihed, Rasmus Karlsson, Svante Karlsson, FilipTellberg (ut 18, in 60), Erik Ecklein, Oliver Kapsimalis (ut 55, in 73), Elliot Magnusson Thydell, Arvid Holmgren (ut 60), Alfred Hilding (ut 70), Alfred Kjellsson (ut 73), William Nilsson (ut 63).

Avbytare, Charlie Horvath (in 55), Lucas Schramm (in 63), Erjon Kasumi (in 18), Albin Kelmendi (in 70), John Bunnert König.

Mål 1-0 (8), 1-1 (75) Erjon Kasumi, 2-1 (85).

Bild: Halmstadsport