Melvin Sjöland förlänger

Unge Melvin Sjöland, som varit i A-truppen i ett år, har i dag signerat ett avtal som gäller över 2023.
Den nu 20-årige Melvin Sjöland kom till HBK 2018 från Laholms FK. På försäsongen 2021 fick han debutera i herrlaget och under 2022 fick han göra sin tävlingsdebut med ett inhopp mot Husqvarna FF i Svenska Cupen. Han var också vid två tillfällen avbytare i Superettan utan att få spela.

Nu står det klart att Melvin förlänger med HBK.
- Melvin är en spelare som kommer från vårt upptagningsområde i södra Halland och han har varit nu i klubben i ett antal år. Han har hela tiden tagit steg och har gjort ett år i A-truppen där han har bidragit på såväl träning som match. Samtidigt är han en spelare som användbar på flera positioner och vi ser fram emot att jobba vidare med Melvin även under 2023, menar Magnus Haglund.

Själv är Melvin nöjd efter att han signerat kontraktet med HBK.
- Det är jätteroligt och jag har känt att det gått bra. Jag har inte spelat mycket i A-laget men väldigt mycket i U21. Träningarna har gått bra och jag känner att jag har tagit steg hela tiden, tycker Melvin.

Vad har du utvecklat under året?
- Framför allt att få komma och träna i A-truppen hela tiden. Man utvecklats både som person och fotbollsmässigt. Det är ett annat tempo och man får ta snabba beslut hela tiden. Innan har man haft mer tid med bollen, nu går det fort, säger Melvin.MELVIN SJÖLAND

Född  8 juli 2002
Klubbkarriär  Laholms FK (-2018), HBK U (2018-21), Halmstads BK (2022-)
Cupmatcher/mål  1/0
Totalt antal matcher  9/0