Stark prestation av dam

Onsala BK stod för motståndet i helgens match för damlaget och tog ledningen i 24:e matchminuten. Därefter tog HBK över matchen allt mer och gjorde säsongens bästa insats.
Damlaget har haft en tydligt plan för säsongen och följer den hittills precis som önskat. Inledningen är tung träning för att stärka fysiken och fram till nu när matcher skall vässa laget fram till seriepremiär.
- Vi kör tung träning någon vecka till för att sedan lätta upp och vara ”flygfärdiga” till serien startar, menar Fredrik Andersson.

HBK har valt att inte vara med i DM för att inte störas i förberedelser eller i sommar när finalspelet skall avgöras.
- En match i DM under sista veckan innan uppehåll eller första veckan efter skulle störa mer än vad den skulle kunna ge oss.

I matchen mot Onsala började motståndarna bättre än HBK något som inte hänt tidigare i år. Onsala tog ledningen efter att HBK varit något passiva i sin press och tillät Ellinor Jonsson avsluta med ett skott från långt håll som gick över Charlotte Delin i HBK-målet. Charlotte som för övrigt gör en strålande match och dominerar stort i eget straffområde.

Nellie Granstam kvitterar i 34:e minuten efter ett behärskat avslut i Onsalamålvaktens högra kryss. Nu tar HBK ett allt större grepp om matchen med många fina kombinationer.

Andra halvlek hinner precis börja då Elvira Johansson gör HBKs andra mål i matchen. Emma Skantz gör återigen mål efter en hörna där Matilda Johansson först avslutade och Emma håller sig framme och behärskat slog in returen.

Elsa Karlsson fastställer slutresultatet till 4 – 1 när endast några minuter återstod och årets bästa prestation gav en klar seger.

I hemmalaget skadade sig Anna Norheim och vi hoppas verkligen inte det är något allvarligt. Hon har haft tillräckligt med skador och är en väldigt bra fotbollsspelare som man vill se på plan.

I HBK kvitterar samtliga ut godkänt betyg eller bättre. Backlinjen och hela försvarsspelet ser fortsatt bra ut. Charlotte Delin gör precis så bra ifrån sig som vi hoppats och vi har lyckats lösa problematiken med avsaknad av målvakter.
-Jag hade några sömnlösa nätter kring detta men nu har vi tre bra målvakter i Charlotte, Ella Oscarsson och Emma Orrdal som finns tillgänglig.  Vi räknar också med Maja Arvehell när hon kommer tillbaka efter sin graviditet.

Hanna Comnell gjorde comeback sista halvtimman och visade upp ett spel direkt där hon konserverat formen från förra säsongen. Tanken var också att Nellie Andersson skulle spelat men fick känning i en muskel dagen före match efter ett pass i gymmet och de vill inte ta några risker. Det är förhoppningsvis ingen fara och de räknar med spel nästa helg istället.

ONSALA BK - HBK DAM  1 - 4

Charlotte Delin – Emmy Ecklein (60), Jennifer Andersson, Emma Skantz, Saga Holm – Arbnora Robeli (78) – Nellie Granstam, Matilda Johansson, Elvira Johanson, Sandra Holm(78) – Elsa Karlsson.
Avbytare Emma Orrdal, Hanna Comnel (60) Izabella Patel (78) Ebba Sandgren (78)
Mål 1-0 (24) Ellinor Jonsson, 1-1 (35) Nellie Granstam, 1-2 (46) Elvira Johansson, 1-3 (71) Emma Skantz, 1-4 (89) Elsa Karlsson