P17 träningsspelade mot Falkenbergs FF

HBK spelade på söndagen en träningsmatch mot Falkenbergs FF. Det slutade med seger för hemmalaget.

Matchen började lite trevande och avvaktande men efter första kvarten så började HBK att skapa målchanser utan att lyckas överlista Falkenbergs duktiga målvakt.

Det var hemmalaget som hade det mesta av bollinnehavet och när man försvarade så gjorde man det högt upp i plan för att sätta press på Falkenbergs backlinje. Detta ledde också till att HBK-spelarna kunde vinna flertalet bollar på motståndarnas planhalva för att sedan skapa målchanser utav det. Det som saknades var den sista noggrannheten i antingen inspelen eller avsluten.

Men det som är vanligt förekommande när P17 spelar är att de brukar göra mål precis innan pausvilan och den här gången gjordes både 1-0 och 2-0 innan domaren kunde blåsa av för pausvila. 1-0 kom i den 39:e minuten genom ett känsligt inspel av Filip Andersson som nådde Elis Wijks panna för att sedan hamna i mål. 2-0 kom några minuter efter eller mer bestämt i minut 42 och nu var det Elis Wijks tur att assistera Altin Mazreku som inte heller gjorde några misstag utan kunde kallt chippa in bollen i det bortre krysset. Ställningen i paus var 2-0.

- Två väldigt bra mål av oss där vi är tydliga och värderar rätt vilket vi också pratade om i paus, säger Mattias Olofsson som är assisterande tränare.

Den andra halvleken startade på samma sätt som den första avslutades dvs med många mål. Redan i den 47:e minuten reducerade FFF på ett distansskott men HBK ville annat och gjorde både 3-1 i den 49:e minuten och 4-1 i den 51:e minuten genom Altin Mazreku.

HBK uppvisar ett mer bestämt och tydligt försvars- och anfallsspel i den andra halvlek och lyckas göra flera fina mål på grund av detta. 5-1 kommer i den 58:e minuten genom Laurent Qitaku som avslutade kliniskt och 6-1 kom efter ett fint anfall som avslutades i den 70:e minuten av Gustav Nilsson.

7-1 gjordes av Laurent Qitaku som placerade in bollen otagbart för motståndarnas målvakt. Resterande del av matchen så spelade HBK av matchen på ett bra sätt där FFF försvarade sig väl.

- En bra prestation från killarna idag där vi verkligen varierar vårt spel och gör många mål, säger en nöjd Viktor Ljung som också är assisterande tränare i P17.

- Jag är nöjd över att vi utför saker som vi tränat på och att vi gör väldigt många fina mål. Jag är även nöjd över att flera spelare visar att de vill vara med och tävla nu när seriepremiären närmar sig, det gör att vi kommer att utvecklas som lag och individuellt. Nästa vecka är det genrep mot IFK Värnamo hemma på Halmstad Arena och veckan efter det är det skarpt läge då det vankas seriepremiär borta mot Kalmar FF, avslutar Alexander Sakac som är huvudtränare för P17.

HBK P17 - Falkenbergs FF P17, 7-1, (2-0)

Startelva Måns Ramström – Joel Kelloniemi, Fabian Johansson, Bleon Kurtulus (ut 55), Filip Andersson – Laurent Qitaku, Filip Lennartsson, Adam Frånberg (ut 65), Kristian Misic (ut 65) – Elis Wijk (ut 55), Marius Lerner (ut 30).

Avbytare Julian Hallonlöf, Hugo Rödin (in 55), Gustav Nilsson (in 65), Altin Mazreku (in 30), Vincent Johansson (in 65), Edmond Berisha (in 55)

Mål 1-0 (39) Elis Wijk (Filip Andersson), 2-0 (42) Altin Mazreku (Elis Wijk), 2-1 (47), 3-1 (49) Altin Mazreku (Elis Wijk), 4-1 (51) Altin Mazreku (Filip Andersson), 5-1 (58) Laurent Qitaku (Altin Mazreku), 6-1 (70) Gustav Nilsson (Altin Mazreku), 7-1 (72) Laurent Qitaku (Filip Andersson)