P16 förlorade i Göteborg

På söndagen åkte P16 till Prioritet Serneke Arena för match mot IFK Göteborg.

Matchen startade i ett högt tempo, där IFK hade lite mer boll än HBK. I minut 10 vände IFK snabbt på spelet och hittade en fristående IFK-spelare som kunde sätta 1-0 vid bortre stolpen.

- IFK var bättre än oss iförsta 25 minuterna och kunde göra både 2-0 i minut 14 och 3-0 i minut 23, på ett ängsligt HBK som inte verkade ha ”klivit ur bussen”, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Efter 3-0 tog HBK i matchen och kom ofta in i IFK:s box. I minut 26 sprintade Zack Gustafsson Jönsson förbi sin bevakare och blev fri med målvakt. Zack var dock inte i full balans utan avslutet gick tätt utanför.

I minut 29 tog sig Emir El-Kathemi förbi på högerkanten och fick frispark. Elegant slog han in bollen till Isaac Carlsson som snyggt kunde stöta in bollen i bortre krysset och 3-1.

HBK fortsatte att trycka ner IFK och i minut 35 jobbade Emir El-Kathemi fram en hörna som Dilon Ademi slogin, och på bortre stolpen kom William Bachausen och nickade bollen tätt utanför.

Minut 37 kombinerade Vincent Johansson med Gustav Nilsson, som bröt in i banan och drog iväg ett hårt skott som träffade stolpen. En period där det var mycket HBK.

El-Kathemi kom gång på gång på sin kan och tog sig återigen loss och hittade fint in till Marius Lerner som togemot bollen, fintade och sköt på en i sista sekund täckande IFK-försvarare,. Bollen kom därefter ut till Isaac Carlsson som laddade och avslossade, men strax över målet.

I sista minuten av första halvlek kombinerade Vincent Johansson och Isaac Carlsson fint på vänsterkanten. Isaac passade till Marius Lerner som tog sig in i straffområdet, spelade snett inåt till fristående Dilon Ademi som inte riktigt fick träff i sitt avslut.

- Sett till de sista 20-25 minuterna i första halvlek, när vi gjorde som vi ska, så var vi ett framåtlutat lag som med fart tog sig till målchanser, säger tränaren Fredrik Andersson.

I pausen var det ett engagerat HBK som direkt kunde återkoppla på vad som behövde bli bättre i andra halvlek. Att vara påkopplade från början till slut.

I andra halvlek satte IFK en betydligt högre och aggressivare press, men HBK hanterade det jättebra.

- Vi kombinerade jättefint i utgångsyta och i spelyta 1, men behöver visa mer alternativ i spelyta 2 och spelyta 3, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Tempot sjönk i matchen allteftersom, kanske hade det med att matchen spelades inomhus.

I minut 70 hade IFK ett inkast på egen planhalva som man kastade in på offensiv planhalva och en IFK-spelare kom till slut fri och avlossade ett skott mot första stolpen och bollen smet in i mål.

Sista 20 minuterna så vardet ett lågt tempo i matchen där IFK hade mer boll än HBK.

- Det var en bra match att få in på erfarenhetskontot, där vi måste vara fokuserade hela matchen, både defensivt och offensivt, säger tränaren Fredrik Andersson.

IFK Göteborg P16 - HBK P16, 4-1 (3-1)

Startelva Noa Pastuhovic - Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen (ut 80), Elliot Nilsson (ut 67) - Dilon Ademi (ut 75), Gustav Nilsson (K), Isaac Carlsson (ut 80), Vincent Johansson - Marius Lerner (ut 60), Zack Gustafsson Jönsson.

Avbytare Arvid Ekvall (in 60), EdisHelic (in 67), Lajin Othman (in 75), Liam Pärna (in 80), Erion Maxharraj (in 81)

Mål 1-0 (10), 2-0 (14), 3-0 (23), 3-1 (29) Isaac Carlsson (Emir El-Kathemi), 4-1 (70)