Kroon försöker utveckla avsluten

På lördagen är det dags för näst sista träningsmatchen. Denna spelas mot Helsingborgs IF på Olympiafältet. Samuel Kroon känner sig pigg inför matchen och har lagt ner lite extra tid på avslut.
Samuel Kroon har haft en lite strulig försäsong men han har lagt det bakom sig och ser framåt inför årets säsong.
- Jag är lättränad, spelade 90 och klarade av det senast mot Djurgården. Det känns okej, bara att köra på de två sista innan det drar igång. Jag känner mig fräsch och kommer med ett piggt huvud och väldigt taggad eftersom jag inte har varit med på allt.

Försäsongen har varat i över två månader och nu är det arton dagar kvar till premiären. Samuel tycker att det ser bra ut.
- Vi är väldigt långt fram och har kört på hårdare än någonsin. Nu har vi släppt lite på träningen också och jag hoppas att vi kan se det redan nu mot HIF att det är lite piggare ben.

Träningen har ändrats lite men hela tiden tränas det både defensivt och offensivt.
- Vi fokuserar alltid på både anfalls- och försvarsspel. Det är lite mer att vi har släppt i alla fall en mindre träning i veckan. Det blir lite lättare ben och då får man automatiskt lite snabbare anfallsspel.

Vad vill du se i matchen mot HIF?
- Att vi försöker våga och hålla i bollen så att vi kan spela mer vårt eget spel. och försöker få mer fart i anfallen. 

Hela tiden tränar de på att utveckla sig själva men även laget. För det är ganska tydligt hur HBK ska uppträda som lag.
- Vi har fortsatt att sätta vårt spel och få in alla nya på det också. Det har blivit en liten rotation på truppen ändå då det kommit upp och många yngre. Försöka få in alla i vårt sätt att spela, det är väldigt viktigt. 

Känner ni er starkare även all träning?
- Ja, det gör vi. Nu gäller det bara att få lite lättare ben.

Vad har du själv försökt utveckla?
- Jag försöker köra mer avslut själv, att komma till mer avslut och bara trycka dit den. 

Kanske blir det en "balja" redan på lördagen för Samuel Kroon som nu går in i sin tredje säsong som HBK:are. Lördag kl. 13 börjar matchen och den visas på discovery+.