Herrarna förlorade med 0-3 mot HIF

I den nionde träningsmatchen för året ställdes HBK mot förra årets kvalmotståndare Helsingborgs IF och det blev ingen revansch. I stället kunde skåningarna ta en klar seger med 3-0.
I HBK saknades bl.a. Thomas Boakye, Marcus Olsson och Simon Lundevall, vilket gjorde att Magnus Haglund flyttade ut Erik Ahlstrand på vänsterkanten. Detta gjorde att Jonathan Svedberg fick chansen från start på innermittfältet och gav unge Melvin Sjöland högerbacksplatsen.

Inledningsvis var det lite mer bollinnehav för hemmalaget. Första chansen kom (12) när Lucas Lingman stack in en boll till Taha Ali som ner till vänster sköt över.

Första HBK-chansen kom (21) efter en vänsterhörna från Svedberg och där Mikael Boman skapade oreda i luften och bollen rensades till hörna. På den efterföljande högerhörnan fick Svedberg skottmöjlighet på andrabollen men den tog i hemmaförsvarares rygg och det blev en ny tredje hörna som blev resultatlös.

När matchuret precis skulle passera halvtimman fick HIF sin bästa chans när anfallaren Assad Al Hamlawi fick bollen inne i straffområdet, vände runt och sköt men via hårt markerande Joseph Baffo gick bollen decimetern utanför stolpen och det slutade med en resultatlös hörna.

Fyra minuter senare fick HBK en bra chans när en frispark, långt ner mot kortlinjen till vänster från Svedberg, slogs in i mitten och där Kroon störde HIF:arna så bollen gick via en hemmaspelare till ny hörna.

Så mycket mer hände inte i första halvlek utan lagen gick till pausvila i det vackra vårvädret med siffrorna 0-0.
- Första halvlek var ganska jämn halvlek där HIF skapade lite i spelet medan vi skapade några chanser efter fasta situationer, tyckte Magnus Haglund i halvtidsintervjun med discovery+.

Inför andra halvlek gjorde HBK ett byte när Mikael Boman byttes ut mot Alexander Johansson.

I 53:e minuten tog HIF ledningen då HBK tappade bollen på mitten och Lucas Lingman kunde avancera framåt och utanför halvcirkeln drog till med vänstern och placerade bollen vid "Malles" vänstra stolpe utan chans för HBK-målvakten.

Efter en timmes spel lämnade Andreas Johansson planen för att låta Alexander Berntsson ta över i mittförsvaret med en halvtimma kvar. Bara minuterna senare saxade sig hemmalaget igenom och där Rasmus Jönssons avslut dock gick parallellt med mållinjen.

Alexander Johansson fick nästa HBK-chans (64). Efter en frispark från höger av Erik Ahlstrand kunde Berntsson nicka ner snett bakåt till "Alle" som drog på med bollen gick strax över ribban.

I stället för 1-1 kom 2-0 i anfallet efter. Taha Ali drog sig ner mot kortlinjen och spelade bollen rakt in till Rasmus Jönsson som utan bevakning kunde raka in bollen i mål.

En stund senare kom 3-0 när Joseph Amoako drog på ett skott utanför straffområdet, ganska opressad, och bollen satt nere vid höger stolprot.

Det var ganska avslaget sista delen av matchen där HBK aldrig var riktigt nära att reducera utan det blev en storförlust och något att fundera på inför framtiden.

HELSINGBORGS IF - HALMSTADS BK  3 - 0

Malkolm Nilsson Säfqvist - Melvin Sjöland, Andreas Johansson (Alexander Berntsson, 60), Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon (Emil Tot Wikström, 76), Joel Allansson, Jonathan Svedberg (Kazper Karlsson, 85), Erik Ahlstrand - Mikael Boman (Alexander Johansson, 46), Villiam Dahlström

Avbytare Zackarias Nilsson, Taulant Parallangaj, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Johan Gudmundsson, Sadat Karim