Hemmapremiär för Akademilagen

Innan A-laget tar sig an Norrby på måndag så är det i helgen hemmapremiär för alla tre akademilagen i HBK.

Efter förra helgens match mot Djurgården i Stockholm för HBK P19 väntar nu AIK från Solna som kommer på besök på lördag eftermiddag.

- Vi är nöjda med prestationen men inte med resultatet (1-3) mot DIF och även om det blev förlust så är vi ändå stärkta av insatsen och ser fram emot att få mäta oss med ett starkt AIK som förra året vann P17-SM, säger P19:s tränare Max Lindén.


HBK P17 fick med sig ett fint resultat efter sin resa till östkustens Kalmar FF då man vann med hela 7-1 i premiären av P17-Allsvenskan Södra och nu på söndag väntar småländskt motstånd igen när Jönköpings Södra kommer till Halmstad.

- Killarna gjorde en väldigt fin match mot KFF men efter bara en match av tjugosex så är det givetvis omöjligt att veta var man står någonstans i konkurrensen i den här serien, säger P17:s tränare Alexander Sakac. 

– Det brukar bli tuffa matcher mot J Södra så vi räknar med en bra och jämn kamp på söndag.


För HBK P16 så är det seriestart i P16 Nationell Serie när laget på lördag är först ut av akademilagen när man tar emot skånska Kvarnby IK på Halmstad Arena.

- Vi är i mångt och mycket nöjda med försäsongen och formen känns stigande så nu ska det bli spännande att äntligen få starta seriespelet, säger P16:s huvudtränare Fredrik Andersson. 

– Vi hade en bra genrepshelg mot Halmia och Gislaved där alla spelare som var friska fick matchtid ock skötte sig fint så nu blir det marigt att ta ut startelva och trupp.


Alla tre matcherna spelas på Halmstad Arenas konstgräsplan 7.


Lördag 9 april

14.00 HBK P16 – Kvarnby IK

16.30 HBK P19 – AIK


Söndag 10 april

12.15 HBK P17 – Jönköpings Södra IF