”Berra” inför Elfsborgsmatchen

När det är genrep på fredagen s kommer Alexander Berntsson till arenan där han firade en finalseger senast han var där. HBK spelade ytterligare två matcher 2021 på Borås Arena och vann både genrepet och det allsvenska mötet där man vände 0-2 till 3-2.
Det är positiva bilder som han har med sig när han nu kommer tillbaka till arenan där han i november fick lyfta bucklan när U21-laget vann SM-finalen.
- Senast jag var där var det bra. Vi fick med oss ett mål i slutet och vann sen på straffar. Det gick bra i Allsvenskan också, minns ”Berra”.

För sin egen del tycker han att känslan är bra, även om han missade ett par matcher efter att ha drabbats av covid under cupspelet.
- Jag tycker det känns bra och har gnuggat på bra, är frisk och har inga skador. Jag skulle spelat mot Brage och Baffo skulle spelat mot Djurgården efteråt. Det är sånt som händer och nu fick man det efter lång tid. Det var tråkigt att jag inte fick spela tävlingsmatcher, tycker Berntsson.

Att slå sig in i HBK:s mittförsvar är inte det enklaste. Där finns rutinerade Andreas Johansson, Joseph Baffo som blev uttagen till januariturnén, som dock blev inställd, och nye unge Taulant Parallangaj.
- Det är en stenhård konkurrens och det har det varit länge nu. Jag vet hur situationen är och nu kommer Taulant också. Han är väldigt duktig, ung fortfarande och kommer att bli bättre. Konkurrens är bra för oss allihopa . Vi är fyra duktiga mittbackar och det vet alla fyra om också, säger Alexander som är en väldigt lojal spelare.

Till matchen på fredagseftermiddagen är han beredd på en tuff uppgift. Så det gäller att HBK-spelet sitter.
- Vårt presspel ska bita och sen ska vi göra det som vi är bra på, försöka spela fotboll.  Elfsborg är bra och så är det spel på konstgräs också, men nu har vi bara varit på det så nu är vi vana vid det. Elfsborg är bra hemma i Borås så det blir en tuff uppgift för oss, tror Alexander. 

Efter genrepet mot Elfsborg så är det bara drygt en och en halv vecka kvar till seriestarten. Något som han ser fram emot.
- Vi är sugna och längtar efter det. När vi är så tungt belastade som vi har varit så ska det bli skönt att komma i gång, säger Alexander Berntsson.

HBK-truppen som åker till Borås består av Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Thomas Boakye, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Joel Allonsson, Simon Lundevall, Jonathan Svedberg, Villiam Dahlström, Sadat Karim, Samuel Kroon, Mikael Boman, Erik Ahlstrand, Phil Ofosu-Ayeh, Emil Tot Wikström, Albin Ahlstrand, Pontus Carlsson, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson, Melvin Sjöland och Alexander Johansson.