Vi synar AFC Eskilstuna

Lördagen den 14 maj möter HBK:s herrlag serieledarna AFC Eskilstuna hemma på Örjans vall. I AFC:s senaste match mot Västerås SK låg de under med 0-2 fram till den sista kvarten men sedan lyckades AFC med en mycket stark upphämtning och gjorde fem mål och vann med 5-2.

Allsvenska säsonger 2
Superettan/div 1 säsonger 15 (inkl. Café Opera)

KOMMENTAREN

AFC gjorde fyra mål på nio minuter i slutet på andra halvlek och efter matchen intervjuades André Alsanati, som gjorde 3-2-målet, av Discovery+ och han sa det här om matchen:
- Vi tror på oss själva. Vi gör en riktigt dålig första halvlek och vi vet om det. Vi har högt i tak i omklädningsrummet i halvtid och vi vet vad vi behöver göra. Så vi går ut och krigar. Reduceringsmålet av Abdelkarim Mammar Chaouche gav oss energi och vi vet om att vi gör mål i varje match.

BORTASTATISTIK

AFC Eskilstuna har hittills spelat två bortamatcher i årets Superettan och båda matcherna har slutat med 3-2 till AFC. Först mot Jönköpings Södra och sedan mot Utsiktens BK.