U21 vann mot Mjällby AIF

På tisdagseftermiddagen vann HBK:s U21 mot ett på papperet starkt Mjällby AIF med 4-2. I startelvan återfanns bl.a. HBK:s gamle skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul och kända namn som Mamudu Moro, David Löfquist och Andreas Blomqvist.
Utöver det så är både målvakten Noel Törnqvist och avbytaren Taylor Silverholt före detta ungdomsspelare i HBK.

HBK startade starkt och redan i inledningen hade Alexander Johansson (bilden) två frilägen där målvakten Noel Törnqvist räddade det första och den andra strök strax utanför stolpen.

HBK fortsatte att trumma på och under de sista fem minuterna av första halvlek gjordes två mål. Först Albin Ahlstrand som skickade in en målvaktsretur och Pontus Carlsson satte en straff efter att Alexander Johansson blivit fälld.

Strax före paus reducerade Rasmus Wiedesheim-Paul till 2-1 och en kvart in på andra halvlek kvitterade Andreas Blomqvist på frispark.

Med drygt tio minuter kvar gjorde Alexander Johansson ett riktigt klassmål när han sköt in 3-2 i bortre krysset och avgjorde sen matchen med att även göra 4-2.

- En riktigt bra U21-match i Superettan-klass, tyckte Alf Peterson efter matchen.

Efter fem omgångar ligger HBK trea i en haltande tabell.

HBK U21 - MJÄLLBY AIF  4 - 2

Malte Påhlsson - Melvin Sjöland, Filip Eriksson, Taulant Parallangaj, Marcus Olsson - Pontus Carlsson, Kazper Karlsson (Leo Hedenberg, 75), Simon Lundevall - Albin Ahlstrand - Johan Gudmundsson, Alexander Johansson
Avbytare utan spel Zacharias Nilsson, Hugo Neborg, Samuel Svensson, Lorent Mehmeti, Albin Binnefors, David Norrman
Mål 1-0 (39) Albin Ahlstrand, 2-0 (43) Pontus Carlsson, straff, 2-1 (45) Rasmus Wiedesheim-Paul, 2-2 (60) Andreas Blomqvist, 3-2 (80) Alexander Johansson, 4-2 (86) Alexander Johansson