Tre nya poäng!

Fint väder på Örjans Vall när HBK tog emot AFC Eskilstuna. HBK vände underläge till seger än en gång i år efter mål av Joseph Baffoe och Sadat Karim.
AFC vände mycket på spelet i inledningen men det var HBK som kom till första chansen när Erik Ahlstrand avlossade vänsterdojan i fjärde minuten. Målvakten tvingades till en bra räddning.

Det blev farligt på en AFC-hörna efter 12 minuter och i röran framför mål lyckades HBK få bort bollen.

HBK växte in i första halvlek och ägde mer boll. Samuel Kroon vikte in och sköt men utan några jätteproblem.

Jättefint inlägg (22) av Villiam Dahlström på andrabollen i samband med en HBK-hörna. Tyvärr nickade Sadat Karim decimetern över. Halvminuten senare farligt avslut igen av Samuel Kroon. HBK vann bollen igen och en cutback senare tvingades AFC-målvakten Wolters till ytterligare en fin räddning nere vid första stolpen. På hörnan blev det halvfarligt men nicken av någon HBK-spelare i röran seglade lite över.

0-1 kom i ett sällsynt AFC-anfall i den 33:e minuten. Det hade inte varit mycket runt HBK:s straffområde på ett tag. Ett instick hittade in bakom och Ahmad Muhsin vrickade in bollen förbi Malkolm Nilsson Säfqvist.

Thomas Boakye tvingades utgå i dagens match.

Strax efter målet hände något med Thomas Boakye och HBK tvingades till ett byte. In kom Marcus Olsson som senast spelade i HBK-dressen 2011.

AFC kom nästa chans i 44:e men skottet vid straffområdeslinjen en bit ut på kanten sköts en bra bit över.

Erik Ahlstrand revs ner i straffområde på tilläggstid och domaren Magnus Lindgren tvekade inte utan blåste direkt. Fram klev Joseph Baffoe. Andra gången i år. Första gången blev det mål. Idag? Mål igen!

1-1 i paus där matchen delades in en bra start av AFC, en bra period av HBK, en stund med AFC och sen en ganska jämn avslutning.

Övertag i inledningen av andra för HBK utan att skapa några direkta chanser.

Första heta chansen i andra så blev det mål. Snabbt inkast av Erik Ahlstrand. Villiam Dahlström råstark och vände bort sin försvarare och tog sig in i straffområdet. Passning till Sadat Karim, som också visade sin råstyrka i duellen, vände bort sin försvarare och sköt in 2-1. Detta efter 60 minuter.

Hundradelar innan 2-1.

Sen tog det 12 minuter innan det blev hyfsat farligt igen. HBK var bra och kom fram men inte hela vägen. Erik Ahlstrand avlossade ett lågt skott men målvakten räddade (72). Strax därefter en hörnfrispark för HBK. Svedberg gick på skott i den dåliga vinkeln och en AFC-försvarare höll på att styra in bollen men målvakten fick den på hakan ut till hörna.

Riktigt bra omställning av AFC i minut 79. Dem vann bollen mitt på HBK:s planhalva och hittade en fri spelare vid straffområdeslinjen. Skottet längs marken decimetern utanför.

AFC gick för kvittering och HBK försökte försvara sin ledning sista tio minuterna. Farligt i 90:e men på något sätt räddade Malkolm Nilsson Säfqvist med bröstkorgen. Alexander Berntsson kom in strax därefter och HBK spelade 5-4-1.

Mikael Boman dödade tid ner vid hörnflaggan men det blev inga fler mål och HBK plockade tre nya poäng hemma på Örjans Vall. Därmed gick man upp i serieledning i Superettan.

HBK - AFC Eskilstuna, 2-1 (1-1)

Startelva Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffoe, Thomas Boakye (Marcus Olsson, 39) - Samuel Kroon (Alexander Berntsson, 90+2), Joel Allansson, Jonathan Svedberg, Erik Ahlstrand - Sadat Karim (Alexander Johansson, 76), Villiam Dahlström (Mikael Boman, 76)
Avbytare utan spel Malte Påhlsson,  Simon Lundevall,  Emil Tot Wikström,
Mål 0-1 (33) Ahmad Muhsin, 1-1 (48) Joseph Baffoe, straff, 2-1 (60) Sadat Karim (Villiam Dahlström)