Tre mål på fem minuter gav dam segern

I lördagens match mot Älmhults IF var damlaget bättre än motståndarna under större delen av matchen. HBK skapade fyra riktigt bra målchanser i första halvlek utan att lyckas göra mål.

Älmhult avslutade första halvlek bra utan att skapa något. I andra halvlek visar spelarna upp en helt annan beslutsamhet och gör tre snabba mål.

Det första rullar Nellie Granstam säkert in efter att ha kommit runt på sin kant. 2 – 0 gjorde Matilda Johansson som distinkt skjuter in bollen från nära håll. 3 – 0 gör Elsa Karlsson som fick kröna en fin insats genom att rulla in bollen mellan benen på målvakten.

-Vi börjar få tillbaka spelare och behöver fördela speltid och få igång så många som möjligt i toppform. Det finns en sund konkurrens i truppen som ger oss möjlighet att välja spelare utefter hur matchen ser ut, menar "Fidde" Andersson.

I HBK gör flera spelare fina insatser och det är nog den match där laget skapar flest målchanser. Nellie Andersson har spelat på fem olika positioner under de första åtta omgångarna. Mot Älmhult var hon återigen högerback och är väldigt bra. Hela backlinjen är stabil med Charlotte Delin längst bak som håller nollan för andra matchen i rad.

Klara Nyberg gjorde årsdebut och visar att hon tagit stora steg genom kontinuerlig träning med ett damallsvenskt topplag.

- Vi har hittat ett sätt att spela där Granstam, Emmy Z och idag Klara blir mycket inblandade och det gör oss farliga framåt. Man får inte glömma Elviras och Matildas enorma slit, de täcker upp för övriga på ett fantastiskt sätt.

HBK DAM - ÄLMHULTS IF  3 - 0

Charlotte Delin – Nellie Andersson (75), Hanna Comnell, Emma Skantz, Saga Holm – Matilda Johansson, Elvira Johansson – Klara Nyberg, (82) Emmy Zetterberg (82), Nellie Granstam – Elsa Karlsson (65)

Avb. Emma Orrdal, Ebba Sandgren,(82), Sandra Holm (65), Izabella Patel (82), Ida von Schedvin, Jennifer Andersson (75), Emmy Ecklein.

Mål 1-0 (60) Nellie Granstam, 2-0 (62) Matilda Johansson, 3-0 (64) Elsa Karlsson