Seger mot Häcken i P19-Allsvenskan

P19 studsade tillbaka efter förra veckans förlust mot IFK Göteborg genom att slå BK Häcken på hemmaplan med 2-1.
HBK började bra i inledningen även om Häckens skickliga speluppbyggnad var svår att få grepp på. Hemmalaget tog ledningen 16 minuter in i matchen efter en fin hörna signerad Egon Kurtulus som skarvades in av Lorent Mehmeti vid första stolpen.

HBK gjorde sedan 2-0 i situationerna efter en Häcken-hörna. Albin Binnefors satte en jättefart och fick till slut fram bollen till Lorent Mehmeti som gjorde mål igen fri på målvakt. Häcken reducerade minuten efter från ett skott utifrån som styrdes i blocket från HBK-backlinjen och ställde Zackarias Nilsson i HBK-målet.

- Vi ville förbättra några saker efter paus, men andra halvlek blev inte riktigt som vi tänkt oss, säger Morgan Ljungkvist, assisterande tränare.

Häcken tog taktpinnen och HBK slarvade. Dessutom drog Milanas Razinskas på sig sin andra varning efter 53 minuter och det var mycket tid kvar.

Förutom någon nick och nått avslut försvarade HBK sig väl med en man mindre och kunde ta tre poäng.

- Eloge till killarna som sliter rejält under andra halvlek. Man gör bra saker också, avslutar huvudtränare Max Lindén.

P19 - BK Häcken, 2-1 (2-1)

Startelva Zackarias Nilsson - Milanas Razinskas (utv 53), Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg - Lorent Mehmeti (ut 86), Egon Kurtulus (ut 55), Pontus Carlsson (ut 81), Viggo Rolfsson (ut 55) - Albin Binnefors (ut 73), Alex Hall (ut 55)
Avbytare Petter Andersson, Wilmer Hesselgren (in 86), Axel Abrahamsson (in 55), Samuel Svensson (in 55), Noel Åberg (in 81), Leo Hedenberg (in 55), Enis Krasniqi (in 73)
Mål 1-0 (16) Lorent Mehmeti (Egon Kurtulus), 2-0 (42) Lorent Mehmeti (Albin Binnefors), 2-1 (43)