Röster efter segern mot Öster

Efter segersången "Segern är vår" är det glada spelare som säger sina tankar om matchen.
HBK fick straff i första halvlek och utan krusiduller tryckte Joseph Baffo in ledningsmålet och är fortsatt skytteligaledare internt i HBK, nu med fyra mål. I samband med målet fick han en varning.
- Jag fattar inte att det är varning. Jag snackade med domaren i paus och han tyckte att jag hyschade deras supportrar men det gjorde jag inte, utan jag höll handen som vanligt framför ansiktet. Vad ska man göra, men det viktigaste är att vi åker härifrån med tre poäng mot ett favorittippat lag på förhand. 
- Det är tråkigt att vara avstängd i nästa match men vi är ett lag och jag får göra vad jag kan för att ge energi till de andra.
- Jag tycker vi gör en bra match matchen igenom. Efter deras kvittering får de lite momentum, men annars känns det som att vi har bra koll på dem. Vi gör det vi ska och då skapar vi lägen och möjligheter, vi vet att vi skapar lägen ju längre matchen går och det var så också. 

Villiam Dahlström gjorde ett matchavgörande mål när han sköt 2-1 upp i nättaket och fick äntligen bryta sin målnolla.
- Kroon kom runt på andra kanten och slog in den där Marcus (Olsson) missade den och jag får den på bortre och kan lägga in den. Det var väldigt skönt att få göra ett mål med tanke på hur de andra matcherna sett ut.

- Det är skönt att vara i serieledning. 4-1 borta mot en toppkonkurrent i Superettan är såklart jättebra, det hade alla tagit på förhand. Det är väldigt skönt att få fortsätta vår vinstsvit som vi har nu. 

- Vi hade första halvtimman sen tappade vi en del, och hade lite tufft i andra, men sen blev det 4-1 och det är ganska tydligt. 

Mikael Boman om sitt 3-1 mål:
- ”Lunde” kommer rättvänd, sätter ut den till Kroon som spelar in den till mig och jag styr in den.
- Öster är bra och trycker ner oss vissa stunder av matchen men i slutändan gör vi fyra mål och de gör ett, det tycker jag talar sitt tydliga språk. 

Om att två avbytare gör mål.
- Det är skönt då vi tar udden av dem när de ska försöka forcera, vilket gör att vi får en lite lugnare resa sista tio.

Alexander Johansson fick sätta det sista målet i matchen efter att ha kommit fri från mittplan.
- Det var längesen man gjorde mål så det är skönt. Jag tycker vi gör en bra match överlag.

- Jag såg att han fick en dålig första touch så det var bara att springa och försöka. Jag hade en chans till där jag lade upp den till Kroon men det var kanske inte den bästa uppläggningen men alla kan göra missar.
- Givetvis stärker det självförtroendet. Det är enklare att hoppa in när man vet att man får betalt för det. 

Marcus Olsson spelade sin första match från start sedan återkomsten till HBK.
- Jag tycker det var en bra utförd match där vi stod upp bra i första halvlek. Vi skulle ha lett i halvlek. I andra straffade vi dem med våra kontringar. Vi var fokuserade sista tredjedelen och sen kom Boman och ”Alle” in, de skapar oreda så det känns väldigt bra. Vi kändes starkare än dem, en väldigt bra match för det är en tuff bortamatch.

Två debutanter fick hoppa in. Pontus Carlsson och Albin Ahlstrand fick några minuter i slutet av matchen. Den senare var egentligen inte med i truppen men när Jonathan Svedberg blev sjuk så fick han chansen.
- Jag fick reda på vid tiotiden mitt under en träning att jag skulle vara med i truppen. Det var härligt att göra debut och med seger. 
- Om jag hade fått spela mer än brorsan (Erik) så hade jag varit bättre, skrattar Albin efter matchen.

Pontus Carlsson har varit på bänken tidigare men har inte då fått göra något inhopp.
- Det var riktigt kul att få göra debut, man har längtat och det är det man har strävat efter. Jag fick röra bollen en, två gånger. 
Var de elaka mot dig på lagfotot efteråt när Villiam lyfte upp dig?
- Han lyfte upp mig där, men det var bara roligt, säger en glad Pontus.