P17 föll i målrik match

HBK:s P17 spelade hemma på Halmstad Arena och förlorade mot BK Häcken i en svängig match där getingarna avgjorde i den 85:e matchminuten.

Den första halvleken innehöll hela fem mål i en målrik halvlek. HBK var det lag som var först ut att göra mål redan i den 5:e minuten då domaren blåste för straffspark. I vanlig ordning var det Altin Mazreku som slog in straffen säkert i mål till 1-0 förhemmalaget. I den 13:e minuten ökade Linus Abrahamsson på till 2-0 efter att ha blivit framspelad utav Altin Mazreku.

BK Häcken ville framåt och straffade HBK i den 19:e minuten genom att reducera till 1-2 efter en snabbomställning.

Matchen böljade sedan fram och tillbaka och Häcken hade en bra period i matchen utan lyckas göra mål på hemmalaget. Istället är det hemmalaget som i den 34:e minuten sticker upp i en kontring och får sin andra straffspark för dagen och även den förvaltar Altin Mazreku på bästa sätt genom att göra 3-1.

Men det är inget resultat som håller sig till pausvilan utan BK Häcken gör 3-2 på hörna i den 41:e minuten efter en tilltrasslad situation.

- Vi går in med en 3-2 ledning i paus men vi känner och pratar om att vi kan göra många saker bättre både i vårt försvarsspel och anfallsspel, säger Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Den andra halvleken börjar bra för HBK som gör 4-2 i den 47:e minuten genom Altin Mazreku assisterad utav Linus Abrahamsson. Här tror väl de flesta att hemmalaget ska stänga matchen och ta hem de tre poängen. Men så blir inte fallet utan BK Häcken trycker på och reducerar till 4-3 i den 55:e minuten och får energi av detta.

HBK skapar lägen för att göra ytterligare mål men Häcken har också goda kvitteringschanser. Med kvarten kvar kvitterar BK Häcken till 4-4 och får ett momentum i matchen där bortalaget går för seger. Segermålet kommer i den 85:e minuten där hemmalaget får se sig slagna. HBK försöker sedan forcera de sista minuterna utan att lyckas göra mål trots bra lägen i slutskedet. Matchen slutar 4-5 till BK Häcken.

- Efter att vi haft ledningen men 3-1 och 4-2 så är vi såklart inte alls nöjda med noll poäng särskilt när vi gör fyra mål framåt. Vi får titta och träna på vårt försvarsspel och anfallsspel där vi den här matchen inte kommer upp i den standard som vi kan, säger Alexander Sakac i HBK.

HBK P17-BK HÄCKEN   4-5

Startelva Julian Hallonlöf – Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Hugo Rödin, Joel Kelloniemi (ut 60) – Måns Andersson (ut 73), Adam Frånberg (ut 66), Laurent Qitaku, Altin Mazreku – Linus Abrahamsson (ut 66), Elis Wijk (ut80).

Avbytare Noa Pastuhovic, Milanas Razinskas (66), Filip Andersson (in 80), Kristian Misic (in 60), Filip Lennartsson, Lucas Gustafsson (in 73), Edmond Berisha (in 66)

Mål 1-0 (5) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 2-0 (13) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 2-1 (19), 3-1 (34) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 3-2 (41), 4-2 (47) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 4-3 (55), 4-4 (75), 4-5 (85).