P17 bortaslog IFK Göteborg

HBK spelade under söndagen en bortamatch mot IFK Göteborg i P17 Allsvenskan och tog därmed sin tredje raka seger.

HBK tog tag i taktpinnen i matchen och sedan släppte dem den inte under hela matchen. Bollklubben rivstartade den första halvleken och gjorde fyra mål under de första tjugo minuterna. Målen gjordes av Altin Mazreku, Alex Hall x2 och Måns Andersson.

Bortalaget stod för bollinnehavet och ett aggressivt försvarsspel där man inte tillät IFK Göteborg att skapa några direkta målchanser.

Innan den första halvleken var slut gjorde HBK ytterligare två mål genom Måns Andersson och Alex Hall.

- I paus pratade vi om att fortsätta på den inslagna vägen samtidigt som vi ville ha lite längre anfall, menar Mattias Olofsson som är assisterande tränare.

Den andra halvleken började inte lika bra utan hemmalaget kom ut med lite mer energi och lyckades också att göra 1-6 i den 52:e minuten på ett skott som gick förbi HBKs backlinje och målvakt. Men strax därefter i den 55:e minuten visade Alex Hall prov på bra teknik där han jonglerade med bollen inne i hemmalagets straffområde och vände bort en hemmaförsvarare och avslutade iskallt i mål till 1-7 för bollklubben.

- Ett skickligt nummer av Alex och det är väl dagens snyggaste mål, berömmer Viktor Ljung i HBK-lägret.

Halvleken fortsatte och i den 67:e minuten utökade även Hugo Rödin till 1-8 genom ett fint nickmål. Därefter var det HBK som ville framåt samtidigt som blåvitt fick en del omställningar utan att lyckas ta sig förbi bortalagets försvar.

I den 90:e minuten gjorde också hemmalaget 2-8 på en straffspark och det blev slutresultatet för dagen.

- Innan matchen pratar vi om matchinledning och att sätta upp för varandra och detta är något killarna lyckas till 100 procent med i den här matchen. Vi är också väldigt nöjda med vår egen prestation i den här matchen där vi sätter vårt försvarsspel, där vi har ett bra eget spel och där vi är väldigt skarpa i våra målchanser. Hela laget förtjänar ett stort beröm för den här insatsen, menar Alexander Sakac som är huvudtränare för P17.

IFK GÖTEBORG P17 - HBK P17 2-8 (0-6)

Startelva Julian Hallonlöf – Benjamin Fazljiu (ut 70), Hugo Rödin (ut 70), Fabian Johansson, Joel Kelloniemi – Måns Andersson (ut 60), Adam Frånberg (ut 65), Laurent Qitaku, Altin Mazreku (ut 65)– Alex Hall (ut 75), Linus Abrahamsson.

Avbytare Noa Pastuhovic, Filip Andersson (in 70), Kristian Misic (in 70), Filip Lennartsson (in 65), Lucas Gustafsson (in 65), Elis Wijk (in 60), Edmond Berisha (in 75).

Mål 0-1 (5) Altin Mazreku (Alex Hall), 0-2 (11) Alex Hall (Altin Mazreku), 0-3 (13) Alex Hall, 0-4 (19) Måns Andersson (Alex Hall), 0-5 (33) Måns Andersson (Linus Abrahamsson), 0-6 (37) Alex Hall (Altin Mazreku), 1-6 (52), 1-7 (55) Alex Hall (Hugo Rödin), 1-8 (67) Hugo Rödin (Linus Abrahamsson), 2-8 (90)