P16 slog serieledarna

P16 åkte på lördagen ner till Lund för match i sjunde omgången av nationella serien. En på förhand mycket tuff uppgift, då Lund varken förlorat eller för den delen släppt in något mål på dom första sex omgångarna, 39-0 i målskillnad.

HBK hade revanschlusta från föregående omgång. Årets sämsta prestation och uddamålsförlust mot Falkenberg som följd.

Lund startade matchen med mer lite mer bollinnehav än HBK. Men det var HBK som hade de farligaste målchanserna. Redan i minut 3 så vann Vincent Johansson (bilden) bollen mitt på offensiv planhalva, dribblade av fyra Lundspelare och iskallt rullade in 0-1, en riktigt klassprestation, av Vincent.

- Vi har tränat på mellanhögt försvarsspel i veckan och utförde detta mycket bra. Det är första gången som vi jobbar med mellanhög utgångsposition i match. Tidigare matcher har vi jobbat med hög utgångsposition. Killarna är verkligen lyhörda och utför det på ett bra sätt, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Lund fortsatte att ha lite mer bollinnehav efter målet men det var HBK som hade de farligaste målchanserna. I matchminut 10 så var det nära att Zack Jönsson Gustafsson kunde göra 0-2 genom ett friläge, men kom inte riktigt i balans i avslutsögonblicket. Zack skapade återigen en målchans genom att nickabollen precis utanför stolpen. Några minuter senare var Edmond Berisha nära att nicka in bollen, men återigen kom avslutet tätt utanför.

Lund kommer till några inläggslägen, men HBK hanterar det på bästa sätt. Lunds bästa målchans var ett överlångt inlägg som touchade bortre stolpen.

- Lund är ett bra lag som hade mer boll än oss i första halvlek. I pausen pratade vi hur vi skulle göra för att behålla bollen inom laget en längre period för att kunna etablera spel på offensiv planhalva. Det var att erbjuda spelalternativ, visa oss tydligare i pocket, samt vid bollvinst hitta ut diagonalt, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

HBK startar andra halvlek lite för lågt, men jobbar mer och mer för att komma upp i banan med kontroll på bollen. Lund kommer till sin farligaste målchans i minut 57. Då HBK tillät Lund att vinna boll för enkelt på mitten vid en utspark, hitta ut till en fri Lundspelare som tog sig alldeles för enkelt förbi backlinjen och kan komma till avslut. Ett avslut som HBK-målvakten Noa Pastuhovic kan rädda via ribban till hörna. En hörna som resulterade i 4 efterföljande hörnor, men HBK hanterade det på ett jättebrasätt mot de stora Lundspelarna.

Sista tio minuterna hade HBK flera chanser att punktera matchen. Minut 80, då en helt frispelad Edmond bara skall rulla in bollen men Lundsmålvakt gör året räddning på Klostergårdens IP. Lite senare var det Vincent som viker in från sin vänsterkant kommer in rakt framför målet fintar bortmålvakten, och skjuter, men en Lundspelare fläker sig och rensar bort bollen på mållinjen.

Lund avslutar med ett tryck mot HBK-målet, men det blir aldrig riktigt farligt.

- Härligt för grabbarna att studsa tillbaka direkt mot Lund. Lund är ett riktigt bra lag, som tog sig hela vägen till semifinal i Ligacupen. Det är ett kvitto på att P16 är på rätt väg i sin utbildning för att kunna bli så bra som möjligt, avslutar tränaren Fredrik Andersson.

LUNDS BK - HBK P16  0 - 1

Startelva: Noa Pastuhovic, Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus,William Backhausen, Albin Hyseni - Marius Lerner (ut 63), Isaac Carlsson (ut 65), Gustav Nilsson (ut 85), Vincent Johansson - Zack Jönsson Gustafsson (ut 70), Edmond Berisha.

Avbytare: Dilon Ademi (in 63), Erion Maxharraj, Arvid Ekvall (in 65), Sinisa Antunovic (in 70), Elliot Nilsson, Lajin Othman (in 85).

Målskytt: 0-1 (3) Vincent Johansson.