Notiser efter Västerås SK-HBK

I går var det ytterst nära att HBK:s svit utan förluster och målsvit bröts men med två mål på övertid är båda intakta.
BORTASVITEN HÅLLER ÄN i och med 2-2 i går, vilket betyder att HBK spelat tio raka tävlingsmatcher på bortaplan utan förlust.

HBK HADE UNDER 2021 PROBLEM med att göra mål. Det har inte laget längre, även om det satt hårt inne i går, då laget nu har gjort mål i femton raka tävlingsmatcher (serie, kval och cup).  

MIKAEL BOMAN GICK UPP I DELAD skytteligaledning internt efter att han gjorde sitt fjärde mål när han reducerade till 1-2. 

DET VAR SAMTIDIGT DET SJUNDE MÅLET som en avbytare gjorde i år för HBK. Alexander Johansson har gjort fyra mål och Mikael Boman tre när de hoppat in i matcherna i år.

PHIL OFOSU-AYEHS SEGERSVIT SPRACK i och med det oavgjorda resultatet i går. Han hade tidigare åtta vinster och i går blev det ju delade poäng, men han är fortfarande förlustfri efter sina nio första matcher i HBK.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST BLEV DEN FÖRSTE målvakten genom tiderna att göra mål i en seriematch för HBK. Närmast tidigare har varit Björn Nordberg som i sin sista match 1998 fick slå en straffspark men missade.

ERIK AHLSTAND VAR DEN SOM SPRANG mest i gårdagens match med sina 11 175 meter. Den som hade högsta topphastigheten var Villiam Dahlström med 30,82 km/timme.

FÖRE GÅRDAGENS MATCH HADE HBK inte släppt in ett enda mål under första kvarten, men i går blev det två gånger om. Totalt har HBK släppt in totalt nio mål, precis lika många mål som HBK har gjort under sista kvarten från minut 76 till domaren blåser av efter tilläggstid.

FÖR FÖRSTA GÅNGEN I ÅR så var det endast tre spelare från egna Akademin med från start, Däremot blev fyra egna spelare inbytta under matchens gång. Snittåldern på startelvan var 29,27 år.