Notiser efter Skövde AIK-HBK

Det blev vinst för fjärde matchen i följd för HBK vid gårdagens match mot Skövde AIK. Segern var samtidigt HBK:s 2000:e seger genom tiderna!
FÖR FRÅN FÖRSTA MATCHEN, som troligen spelades 10 maj 1914, har HBK spelat 4 186 matcher. I går kom den 2 000:e segern medan man förlorat 1 311 matcher. 876 gånger har det blivit oavgjort.

ALEXANDER BERNTSSON GJORDE I OCH MED sitt inhopp sin 100:e match i Superettan för HBK. Det har bara Andreas Bengtsson tidigare uppnått. Den i HBK som spelat flest matcher i denna serie är Mikael Boman om man räknar in hans matcher i Falkenbergs FF. 

DET VAR FÖRSTA SEGERN PÅ SÖDERMALMS IP för HBK i seriesammanhang. Tidigare hade man bara mötts 1973 och då vann SAIK med hela 6-2 och det var HBK:s första förlust det året - i omgång 21.

HBK HAR PÅ DE SEX FÖRSTA OMGÅNGARNA spelat fyra av matcher på bortaplan. Efter oavgjort i premiären har de nu vunnit tre raka matcher och har tagit tio poäng på bortaplan. En sådan fin inledning på bortaplan har HBK inte haft sedan 2004 då man också startade serien med tre vinster och en oavgjord på bortaplan.

JONATHAN SVEDBERG HAR NU VUNNIT 13 raka matcher i seriesammanhang för HBK, vilket han är ensam om genom tiderna. Detta firade han med två målgivande passningar i går.

ANDREAS JOHANSSON BLEV DEN FÖRSTE 40-åringen som gjorde mål i HBK. När han i går gjorde 1-1 så var han 40 år och 60 dagar gammal. Det var hans femtonde mål för HBK i seriesammanhang. Totalt har han i elitfotbollen i Sverige gjort 25 mål på inte mindre än 467 matcher.

SNITTÅLDERN I GÅR VAR som i de senaste matcherna på startelvan och det var fyra startspelare från egna akademin. Sen blev två egna spelare inbytta i går.

EFTER SAMUEL KROONS MÅL är det nu fyra spelare som gjort två mål var i år. Förutom Kroon är det Alexander Johansson, Joseph Baffo och Mikael Boman.

FÖR SADAT KARIM VAR DET första målet i år men han leder poängligan då han också har svarat för fyra målgivande passningar. Tvåa ligger Samuel Kroon med tre poäng (1 mål och 2 assist).