Notiser efter Östers IF - HBK

Det blev en sjätte raka seger för HBK i går, vilket är ganska ovanligt. Senast var 2020 när vi avslutade Superettan med nio raka vinster. Endast en gång utöver dessa har HBK vunnit minst sex raka under 2000-talet och det var 2012 när de vann sju raka matcher på hösten. Noterbart är att Mikael Boman har varit med i alla tre vinstsviterna och delaktig med sina mål: 2012: 2 st, 2020: 10 st och 2022: 3 st.
DE SJUTTON MÅLEN som HBK har gjort i år och fördelats på många olika lagdelar. Backarna har gjort fem mål, mittfältarna tre mål, anfallarna fyra mål och avbytarna fem mål.

EFTERSOM JOSEPH BAFFO GJORDE MÅL igen så har nu HBK:s mittbackar gjort mål i fem matcher i följd.

ÅRETS FÖRSTA AVSTÄNGNING kommer att drabba Joseph Baffo efter att han fått en varning efter sitt målfirande. Detta gör att han inte kommer vara med vid matchen mot Brommapojkarna på måndag.

TVÅ DEBUTANTER FICK SPELA I DAG när Albin Ahlstrand och Pontus Carlsson, båda födda 2004, fick hoppa in i slutet.

SENAST HBK FÖRLORADE PÅ BORTAPLAN var i början på november förra året mot Djurgården. Sedan dess har HBK spelat nio raka borta i tävlingssammanhang utan förlust: 2021: MFF 0-0, HIF 1-0.
2022: BP 1-1, Djurgården 1-1, Örgryte 2-2, Dalkurd 1-0, Örebro 2-0, Skövde 3-1 och Öster 4-1.

VINST VARJE GÅNG FÖR Phil Ofosu-Ayeh. Han gjorde på torsdagskvällen sin sjunde seriematch och samtliga har slutat med vinster. Efter Häcken i premiären förra året så har han i år spelat samtliga sex matcher som nu har vunnits i följd.

FÖR VILLIAM DAHLSTRÖM KOM hans första mål i Superettan för HBK. Men mål har han gjort tidigare, bl.a. några mot HBK när han spelade med Degerfors.

TROGEN LAGSPELARE ÄR Malte Påhlsson. Hittills har han bara fått spela två matcher. Mot Öster var han med i truppen för 100:e gången inkl. serie- och kvalmatcher.

MOT ÖSTER VAR DET ÅRETS högsta startelva med ett snitt på 29,27 år. Tre av spelarna var från den egna akademin.

DEN SOM SPRANG MEST under gårdagsmatchen var Samuel Kroon med 10 818 meter. Den som har det bästa snittet i år/match är Erik Ahlstrand med 10 745 meter.  Matchen mot AFC ingår inte i snittet då det inte finns någon statistik från denna match.