Notiser efter HBK-Brommapojkarna

Det var en härlig vinst vid gårdagens match mot Brommapojkarna och HBK befäster serieledningen i Superettan.
TAULANT PARALLANGAJ BLEV DEN tredje debutanten under de senaste två matcherna från föreningens Akademiavdelning.

TRE SPELARE HAR SPELAT SAMTLIGA MINUTER hittills i år. Det är målvakten Malkolm Nilsson Säfqvist, mittbacken Andreas Johansson samt mittfältaren Erik Ahlstrand.

HBK ÄR STARKA SISTA KVARTEN och gjorde i går ytterligare ett mål i slutet. Totalt sett har HBK gjort sju mål i år från minut 76 till matchens slut. Detta ska jämföras med sex mål under hela första halvlek.


Taulant Parallangaj fick i går debutera i seriesammanhang för HBK när han byttes in i 85:e minuten. Han har dock spelat tidigare i A-laget i tävlingssammanhang då han spelade från start i cupmatchen mot Djurgårdens IF.

I GÅR VAR DET FEM EGNA SPELARE i startelvan och åldersnittet var 28,27 år på de elva som startade matchen.

ERIK AHLSTRAND VAR DEN som sprang flest meter i går. Det blev totalt 10 939 meter för honom, strax före Joel Allansson med 10 736 meter. Högsta topphastighet att Villiam Dahlström med 33,33 km/timmen.

HBK SLÄPPER IN MINST MÅL av lagen i Superettan. Trots att alla inte spelat sin nionde match står det redan klart att HBK är det lag som försvarar sig bäst. HBK har släppt in sju mål medan Brage har släppt in åtta. Just dessa lag ligger etta och tvåa i tabellen.

FRAMÅT SÅ HAR HBK GJORT ett mål mindre än AFC Eskilstuna och IF Brommapojkarna. De lagen har gjort 20 mål medan topptrion HBK, IK Brage och Utsiktens BK har gjort 19 mål.

GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA 2 929 betyder att HBK ligger tvåa i publikligan med ett snitt på 2 692 efter tre matcher. Endast Örebro SK är bättre med 2 977. Sist ligger Utsiktens BK med 193 åskådare i snitt.


Phil Ofosu-Ayeh skriker ut sitt vrede. Annars ska han vara glad efter att i går vunnit vunnit sin åttonde match av åtta möjliga.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST HÖLL NOLLAN för 50:e gången i serie- och kvalsammanhang. Totalt har han spelat 133 matcher vilket betyder att han nollan i 37,6 % av matcherna.

JONATHAN SVEDBERG FORTSATTE SIN SEGERSVIT och tog i går sin 15:e raka seger, även om han inte klarade av att spela hela matchen då sviterna av sjukdom satte kvar.

ÄVEN PHIL OFOSU-AYEH TAR SEGER på seger. Han gjorde i går sitt åttonde framträdande i A-laget - och det har slutat med åtta segrar.

ALEXANDER JOHANSSON GJORDE SITT FJÄRDE mål som avbytare i går och leder nu den interna skytteligan tillsammans med Joseph Baffo med fyra mål. Duon Mikael Boman och Samuel Kroon har gjort tre mål var.

INTE MINDRE ÄN SEX AV MÅLEN i år har gjorts av avbytare som kommit in i matchen (Alexander Johansson 4, Mikael Boman). Senast HBK gjorde sex mål genom avbytare var 2013 men då var det på en hel säsong - nu är det efter nio matcher.