Notiser efter HBK-AFC Eskilstuna

För andra gången i följd vände HBK ett underläge till vinst. Tre gånger i år har HBK släppt in första målet och ingen av dessa matcher har HBK förlorat.
FÖR JONATHAN SVEDBERGS SVIT innebar det 14:e raka vinsten. Värt att notera är att Jonathan debuterade mot just AFC 2016 och gjorde senare även sitt första mål mot denna förening.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST spelade sin 200:e A-lagsmatch. I serie- och kvalsammanhang spelade han sin 132:a match.

PHIL OFOSU-AYEH SPELADE SIN sjätte match i seriespel för HBK och hittills har han vunnit samtliga matcher.

DET VAR HÖSTEN 2011 SOM Marcus Olsson (bilden) spelade senast seriespel för HBK-tröjan. Nu fick han göra ett inhopp och vara med om serieledning. Då fick han en tuff avslutning med sex raka förluster och bara en poäng på hans nio senaste matcher. Hans senaste vinst var också på Örjans vall i den minnesrika segern mot IFK Norrköping med 5-4 i augusti 2011. Marcus svarade då för ett mål i matchen.

HÖGSTA PUBLIKSIFFRAN MOT AFC Eskilstuna var före matchen på 1 907 åskådare från sommaren 2018. I går var det 3 066 åskådare på plats på Örjans vall.

PUBLIKSNITTET HITTILLS I ÅR på våra tre hemmamatcher är 2 613 åskådare och det är bara Örebro SK som har högre.

GÅRDAGENS DOMARE MAGNUS LINDGREN dömde HBK för nionde gången i seriesammanhang och det var blott andra gången som HBK vann när han varit huvuddomare. Senast han var på Örjans vall var premiären 2020 när HBK föll mot Trelleborgs FF med 0-1.

FRÅN EGNA AKADEMIN var det fyra spelare från start och snittåldern på startelvan var 28,09 år.