Matchdax: Östers IF - HBK

Vid SEF:s upptaktsträff innan seriestart tippades Halmstads BK och Östers IF bli de lag som tar steget upp i Allsvenskan. Båda ligger efter sju omgångar med i den absoluta toppen av Superettan och nu möts de på Visma Arena.

TRE SNABBA TILL MAGNUS HAGLUND

Det har nu blivit fem raka segrar. Hur fortsätter man den trenden?
- Med hårt jobb och att fortsätta med det goda spelet. Detta är en av de tuffare matcherna under säsongen att möta Öster borta. Vi står såklart inför utmaningarna i den matchen men vi ska göra allt för att prestera så att vi har chans att vinna matchen.

Vad säger du om Östers IF?
- Jag tror att Öster kommer att vara med och slåss om de allsvenska platserna hela vägen. Det är ett jättebra lag. Deras styrka är deras fyra översta spelarna. Bergmark Wiberg längst fram är en löpstark forward, Kozica är en lurig och finurliga nummer-tio-spelare och sen kantspelarna Bonnah och Rodic. De har en stark besättning där framme.

Hur ser det ut för er själva?
- Träningarna har varit bra och vi har många spelare i bra form. I truppen är det frågetecken för Emil Tot Wikström (sjuk) så Pontus Carlsson är med och ersätter honom om Tot inte kan spela. Thomas Boakye kommer inte vara med.


TRUPPEN (19 man)

1. Malkolm NILSSON SÄFQVIST
3. Alexander BERNTSSON
4. Andreas JOHANSSON
5. Joseph BAFFO
6. Joel ALLANSSON
7. Simon LUNDEVALL
8. Jonathan SVEDBERG
9. Villiam DAHLSTRÖM
10. Sadat KARIM
11. Samuel KROON
12. Malte PÅHLSSON
14. Mikael BOMAN
16. Erik AHLSTRAND
17. Phil OFOSU-AYEH
18. Emil TOT WIKSTRÖM
20. Pontus CARLSSON
23. Taulant PARALLANGAJ
24. Marcus OLSSON
30. Alexander JOHANSSON


EJ MED I TRUPPEN

2.  Thomas BOAKYE
15. Kazper KARLSSON
19. Albin AHLSTRAND
21. Andreas BENGTSSON
27. Melvin SJÖLAND
28. Johan GUDMUNDSSON
29. Oscar MURRO


I FAROZONEN

Avstängda vid nästa gula kort: Joseph Baffo och Villiam Dahlström.NOTERAT

MOT JUST ÖSTERS IF GJORDE Alexander Berntsson sin 100:e seriematch när han blev inbytt i matchen på Örjans vall i maj 2019 i en match som blev Igor Kruljs sista som tränare.

ALEXANDER JOHANSSON DEBUTERADE i seriesammanhang när han i sista matchen 2018 fick hoppa in i bortamatchen som HBK vann med 4-1.

MALKOLM NILSSON SÄFQVIST HAR SPELAT för båda föreningarna. Mot sin gamla klubb har "Malle" hållit nollan i tre av sex matcher.

SEDAN ÖSTERS IF LÄMNADE VÄRENDSVALLEN har laget mötts varandra fyra gånger på Visma Arena (tidigare Myresjöhus Arena). Vid tre av dessa matcher har HBK stått som segrare.

LAGEN DELAR ALDRIG POÄNG mellan varandra vilket kan konstateras efter fjorton raka matcher utan oavgjort. HBK har vunnit tio av dessa matcherna.

NÄR LAGEN MÖTTES SENAST 2020 var Torbjörn Arvidsson assisterande tränare till Magnus Haglund i HBK. Efter en sejour i Hajduk Split återfinns han nu som assisterande i Östers IF.

FÖR TAULANT PARALLANGAJ så är det första gången som han är med i en matchtrupp i seriesammanhang.