Glada miner efter 3-1

Det väntades och blev en tuff match mot Skövde AIK där hemmalaget tog ledningen, men där kvitteringsmålet tre minuter senare blev viktigt. I andra tar HBK över matchen och kan göra två mål och vinna matchen mot nykomlingarna med 3-1.
- Vi visste att det skulle vara en tuff match då Skövde är ett lag som är direkta, spelar bollen framåt och det blir många situationer av det med bollar in i straffområdet, hörnor och inkast. Det blir många tuffa situationer, många dueller som man ska reda ut, säger Magnus Haglund.

Det var inget skönspel som visades upp på Södermalms IP, utan det var dueller och fasta situationer som stod i centrum denna kväll. Skövde AIK utnyttjar sina styrkor vilket gör att de är lite annorlunda att möta.
- Det är ett annat typ av lag än de vi har mött innan och som gör att det blir lite mer stillastående då de satsar mycket på fasta. Vi visste vad som hända och har tränat på det ändå fick de till ett mål, säger Jonathan Svedberg.HBK-kapten Andreas Johansson håller med ”Jonte” och menar att tränarstaben hade förberett dem väl.
- Jag tycker vi hanterar det på ett bra sätt även om det är lite tråkigt att vi åker dit med första målet på en fast situation. Det sköna var att vi kvitterade rätt så tidigt och kunde ha med ett oavgjort resultat in i paus, menar Andreas Johansson.

Skövde kunde efter dryga halvtimman ta ledningen med 1-0 efter en hörna.
- Dit hade det varit en duellstark men chansfattig första halvlek. Vi lyckas att kvittera ganska snabbt vilket var viktigt för oss. I tidigare matcher där Skövde har tagit ledningen här hemma har det varit väldigt tufft för motståndarna, anser Haglund.

Målet gjordes av Andreas Johansson som dök upp på bakre stolpen och kunde trycka in kvitteringen.
- Det är väl ett klassiskt mål av mig där jag dyker upp och petar in den med knät. Sen vet jag inte om bollen är inne men målvakten är på den och han inte hålla den. Den var otroligt hård, skrattar Andreas.

”Ante” blev därmed målskytt igen och därmed den första 40-åringen som gör mål för HBK i seriespel.
- Kul att jag lyckades göra det. Det spelar ingen roll vem som gör målen, men Joseph har ju gjort två innan så nu får jag haka på, säger Ante.

Haglund tycker att spelbilden ändras efter paus.
- Vi fick till det ganska bra i andra halvlek. Matchen öppnar sig lite mer vilket det ofta gör efter paus. Vi klarar av att använda att det finns en skicklighet inte minst hos våra mittfältare. Det gör att vi kan ta oss förbi och spela förbi så att vi skapa några stora chanser och göra 2-1 som blev väldigt viktigt för matchens fortsättning, tycker Haglund.- Jag tycker att vi kontrollerar det rätt så bra i andra även om de är farliga med sina fasta, menar ”Ante”.

Efter Samuel Kroons 2-1 kunde Sadat Karim även göra 3-1 och matchen kändes klar.
- Jag är väldigt nöjd med det hårda arbetet i första och väldigt nöjd med spelet de första trettio av andra. Sen blir det mer att Skövde lyfter fram och vi får slå vakt för 3-1, menar Magnus Haglund.
-Jag är jättenöjd med de här tre poängen. Det har visat sig extremt svårt att komma hit men vi åker hem glada då vi slog ett bra lag.

För Jonathan Svedberg blev det en speciell kväll. Han blev utsedd till matchens lirare men samtidigt slog han klubbrekord då han nu vunnit tretton raka matcher.
- Vi jobbar på bra och är inne i en bra period och gör våra grejer. Det gäller att fortsätta och göra våra grejer för att komma upp i rätt nivå, menar Svedberg som får beröm av sin lagkapten efter matchen.

- Det är kul för Jonathan som jag tycker har kommit tillbaka efter sin skada och hittat denna formen, det är bra gjort, säger Ante.

Fyra raka segrar och nu gäller det att hålla fokus på vad som ska göras.
- Vi har tagit steg i det också och nu möter vi lag som har tagit mer poäng än oss, så det ska inte bli svårt att motivera sig mot AFC och sen ska vi hem till Örjans igen, det ska bli jättekul, avslutar en glad och nöjd Andreas Johansson efter att HBK besegrat Skövde AIK med 3-1.