Damlaget samlar poäng

När nästan en tredjedel av serien är spelad så har damlaget tagit 15 poäng av 21 möjliga. De sneglar inte på tabellplacering utan har fullt fokus på prestation och att just, samla poäng.

- Tabellen är ointressant i maj, det är först 8 oktober som det summeras och då vet vi vilken placering vi tagit men vi följer planen och är med bland de lag vi förutspått utan att ha överpresterat i matcherna, menar Fredrik Andersson.

I söndagens sena match mot FC Staffanstorp så visade HBK direkt upp ett stabilt spel och det kändes som bortalaget var numret större. HBK hade stort bollinnehav och byggde lugnt och metodiskt upp anfall efter anfall. Det förlösande målet kom efter 20 minuter av Matilda Johansson som med ett välplacerat skott, ur snäv vinkel, gav HBK ledningen.

Samma spelare gjorde även 0 – 2 efter ett fint anfall där Elvira Johansson spelar fram endast fem minuter senare.

0 – 3 gör Ebba Sandgren som efter ett fantastiskt anfall med de flesta i laget inblandade men där man måste ge Emmy Zetterberg och Nellie Granstam lite extra beröm. 0 – 3 var också ställningen i halvlek med bud på ännu fler mål för HBK.

I paus pratar laget om att fortsätta med stort tålamod i anfallsspelet och hängivenhet i försvarsspel vilket direkt ger utdelning. I matchens 52:a minut och efter ett utmärkt anfall där en spelvändning i hög kvalitet ger Emmy Zetterberg ett läge som hon inte ger motståndarnas målvakt en chans att rädda. Det ger ett snitt på Emmy med ett mål per match, efter lång tids frånvaro från fotboll. Något som är häpnadsväckande men inte förvånande för de som har sett henne tidigare men framförallt i träning de senaste veckorna.

I matchens 58:e minut gör Elsa Karlsson HBK:s femte mål och det är ingen tillfällighet utan Elsa hade flera bra avslut där Staffanstorps målvakt gjorde utmärkta räddningar. Elsa gjorde dessutom ett mål till som blev avvinkat för offside.

- Vi hade ett upplägg som blir väl genomfört av spelarna där vi tydligt dominerar från första till sista minut av matchen. Min roll som tränare är att förbereda laget på kommande uppgift och när de utför nästan exakt enligt instruktioner så känns det såklart fantastiskt. Stor eloge till samtliga och dessutom kul att kunna byta in flera spelare som får nyttig erfarenhet av spel i div.1, säger "Fidde".

FC STAFFANSTORP - HBK DAM  0-5

Charlotte Delin – Nellie Andersson, Hanna Comnell, Emma Skantz, Saga Holm (85) – Matilda Johansson (85), Elvira Johansson – Ebba Sandgren (60), Emmy Zetterberg (80), Nellie Granstam – Elsa Karlsson (80)

Avb. Emma Orrdal, Sandra Holm (60), Izabella Patel (80), Emmy Ecklein (80), Ida von Schedvin (85), Vilma Lundh (85)

Mål: 0-1 (20) Matilda Johansson, 0-2 (25) Matilda Johansson, 0-3 (27) Ebba Sandgren, 0-4 (45+7) Emmy Zetterberg, 0-5 (58) Elsa Karlsson