Dam tar emot Älmhults IF

Efter förra helgens storseger i bortamatchen mot Staffanstorp är det dags för hemmamatch igen för HBK:s damlag.

Älmhult har börjat väldigt bra och ingår bland de sju lag som slåss om de fem (möjligtvis sex) åtråvärda platserna i årets serie. Det sker en omläggning i seriesystemet och antalet serier i div. 1 halveras. 


Det lag som vinner serien  får kvala mot en annan segrare om en plats i Elitettan. Plats 2 – 5 behåller sin status som div. 1-lag och hamnar man på plats 6 så får man kvala sig kvar i div. 1. Hamnar man på plats 7 – 12 så innebär det att man åker ner till div. 2till nästa säsong. Det är alltså en tuff kamp för att få vara kvar i div. 1.

 

Mycket återstår men man ser en tendens till att serien delar sig något redan nu.

-Vi har sagt internt att vi jagar poäng och tittar inte så mycket på tabellplacering just nu. Det är den 8 oktober som serien summeras och då man vet hur saker landar, det viktiga är att samla poäng, inte om man ligger 3:a eller 6:a för tillfället säger Fredrik Andersson.

 

HBK har i veckan fortsatt trycka på ett större bollinnehav och något lugnare passningsspel vilket var framgångsrikt senast. Arbnora Robeli saknas fortfarande men det finns visst hopp om att Jennifer Andersson kan vara med. Hon testas innan match för att se om hon är redo.


Klara Nyberg från Vittsjö GIK som var med i 12 matcher förraåret, finns åter tillgänglig för spel.

Samarbetet med  Vittsjö fortsätter och de har spelare som kan vara med oss. Tidigare under seriespelet har det inte stämt då lagen spelat samma dag eller Vittsjö har haft långresor.


Nu har lagen en period framför sig där det finns goda möjligheter för utbyte.

- Klara gjorde bra ifrån sig förra året hos oss med bl.a. 4 mål och 6 assist på 12 matcher, det är alltså en poängspelare som vi får in, säger tränaren Fredrik Andersson.


Matchen spelas lördag 28 maj kl.15:00 på Halmstad Arena, plan 2.