4-0 för P16

Varbergs BoIS gästade Halmstad Arena under lördagen för match i åttonde omgången i Nationella serien.

HBK rivstartade första halvlek. Redan i minut 4 kan Zack Jönsson Gustafsson resolut göra 1-0, efter en fin bollvinst och ett väl avvägt inlägg av Emir El-Kathemi.

HBK fortsatte att vinna boll högt upp i banan och skapade några chanser.

- Efter ca 20 minuter så slutade vi att göra saker snabbt. Tog för många tillslag och spelade ett långsamt spel. Varberg tilläts ha lite mer boll, men kom aldrig till några målchanser, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

- I pausen pratade vi om att göra saker snabbare, mer fart i passningsspelet och utmana på kanterna, säger tränaren Fredrik Andersson.

Likt första halvlek började HBK bra. I minut 46 kan Marius Lerner enkelt rulla in bollen i mål vid bakre stolpen. HBK fortsatte att spela en framåtlutad fotboll med fart. Det var bara en storspelande målvakt i Varberg som gör att siffrorna hålls nere. HBK var ofta inne i offensivt straffområde efter inspel från både höger och vänsterkanten. HBK hade full koll på Varberg.

I minut 65 gör HBK ett fint mål. Efter några spelvändningar i backlinjen, sätter Bleon Kurtulus en passning till Emir som tar sig ner tillkortlinjen, serverar Zack, snett inåt bakåt som drar till på ett tillslag och kan göra 3-0 vid första stolpen.

HBK fortsätter att trycka ner Varberg och skapar mängder med målchanser, men Varbergsmålvakten storspelar. I minut 88 kan Vincent Johansson 4-0, efter egen bollvinst på mittplan.

- Killarna gör en bra match och låter aldrig Varberg komma till några farligheter. Speciellt i andra halvlek, där dom jobbar med att flyttaboll och öppna upp ytor för varandra. Då hinner Varberg inte alls med. Väl genomförd match, summerar tränaren Fredrik Andersson

HBK P16 - VARBERGS BOIS  4 - 0

Startelva: Noa Pastuhovic, Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus (ut77), Albin Hyseni (ut 70) Elliot Nilsson (ut 65), Dilon Ademi (ut 60), Arvid Ekvall (ut 55 in 80), Gustav Nilsson (ut 80), Marius Lerner, Lajin Othman (ut65), Zack Jönsson Gustafsson (ut 70)

Avbytare: Isaac Carlsson (in 55), Vincent Johansson (in 60), Sinisa Antunovic (in 65), Lukas Ek (in 65), William Backhausen (in 70), Liam Pärna (in 70), Erion Maxharraj (in 77),

Målgörare, 1-0 (4) Zack Jönsson Gustafsson (Emir El-Kathemi), 2-0 (46) Marius Lerner, 3-0 (65) Zack Jönsson Gustafsson (Emir El-Kathemi), 4-0 (88) Vincent Johansson.