30 år sedan HBK slog Leikin med 6-1

31 maj 1992 spelade HBK derby på Sannarps IP mot IF Leikin i Söderettan. Leikin ledde i halvtid med 1-0 men efter paus tog HBK över helt och gjorde inte mindre än sex mål.
Lagen hade mötts tio dagar tidigare på Örjans vall och då vann HBK med 2-0 efter mål av Anders Johansson (straff) och Niklas Gudmundsson. Publiken på Örjans vall var mer än den dubbla - 3 613 - jämfört med matchen på Sannarp när det var 1 690 på plats.

Det hade bara gått sju minuter när Håkan Martinsson gjorde 1-0 till de orangeklädda efter att Håkan Svensson missat i sin utrusning. Det ville sig inte för HBK och spelarna började surna till, vilket ledde till hårdare tag på plan.

Efter halvtidsvilan hittade HBK spelet igen kvitterade HBK genom Fredrik Andersson som fick en perfekt träff med vänstern från tjugo meter och det var lika i målprotokollet.

Sju minuter senare serverade "Fidde" en boll till Henrik Bertilsson som blev nerdragen när han försökte runda målvakten och HBK fick en straff till förtvivlan hos leikianerna. Torbjörn Arvidsson placerade bollen säkert och HBK var i ledning. "Tobbe" blev minuterna senare tvåmålsskytt efter att skarvat in en boll från Niclas Alexandersson på högerkanten.

Sista kvarten gjorde HBK ytterligare tre mål genom Niclas Alexandersson, Mattias Karlsson och Anders Johansson.

Söndag 31 maj 1992

IF LEIKIN - HALMSTADS BK  1 - 6

Startelva Leikin Patrik Jönsson - Per-Ola Pålsson, Tommy Frejdh, Mikael Durenius, Janos Tot - Håkan Martinsson, Tomas Frimmel, Aki Gouliveras, Ulf Person, Per-Anders Andersson - Tomas Stierna
Startelva HBK Håkan Svensson - Roger Johansson, Rasmus Svensson, Tommy Andersson, Vetle Andersen - Niclas Alexandersson, Torbjörn Arvidsson (Mattias Karlsson, 75), Anders Johansson, Fredrik Andersson - Henrik Bertilsson (Robert Andersson, 80), Niklas Gudmundsson
Mål 1-0 (7) Håkan Martinsson, 1-1 (55) Fredrik Andersson, 1-2 (61) Torbjörn Arvidsson, straff, 1-3 (63) Torbjörn Arvidsson, 1-4 (75) Niclas Alexandersson, 1-5 (85) Mattias Karlsson, 1-6 (90) Anders Johansson