Villiam avgjorde mot IFK Värnamo

Det blev seger i genrepet på Örjans vall mot IFK Värnamo med 1-0. Detta efter att Villiam Dahlström efter dryga timman var kylig när han rundade målvakten och slog in bollen i mål.
Inledningsvis var det IFK Värnamo som hade mest boll och HBK låg rätt i sina positioner. Efter några minuter började HBK få lite mer boll och hade en fin omställning (6) där man kom tre mot tre men där det blev offside.

Tre minuter senare kom den första stora chansen när Jonathan Svedberg fick i väg ett skott efter en blockering och där målvakten fick sträcka på sig för att rädda, Samuel Kroon försökte komma åt returen men en försvarare stötte bollen i egen stolpe innan målvakten kunde fånga den.

Värnamo hade därefter ett tryck mot HBK med några hörnor och där det inleddes med ett skott av Marcus Antonsson via försvarare och över.

I 17:e minuten kom den första stora chansen för Värnamo. Francis de Vries kom runt på vänsterkanten och slog in en boll längs marken men där Marcus Antonsson kom tiondelen för sent för att kunna styra bollen i mål.

Nästa stora chans (36) kom när Villiam Dahlström när han i ett bra läge lurade ner målvakten men efter ytterligare en dragning kom en hemmaförsvarare emellan. Detta skedde när det hade blivit mer och mer HBK som styrde matchen. Några fler stora chanser blev det inte innan paus och resultatet var 0-0 i paus.

Samarbete (49) mellan Erik Ahlstrand och Thomas Boakye på vänsterkanten ledde till ett inlägg till Samuel Kroon vid bakre stolpen, som på andra tillslaget sköt i stolpen och ut.

I 57:e minuten tog HBK ledningen genom Villiam Dahlström. Detta efter att Värnamospelare ramlat och Sadat Karim därefter slog en fin boll i djupled till Dahlström, som rundade målvakten innan han placerade bollen i mål trots en fläkande försvarare.

Bara minuten efter hade Värnamo en farlighet när en boll gick rakt igenom HBK:s försvar. Därefter var det dags för många byten. Värnamo bytte sex spelare medan HBK gjorde ett trippelbyte. In med Pontus Carlsson, Alexander Berntsson och Mikael Boman och ut med Baffo, Erik Ahlstrand och Karim.

Det hände inte speciellt mycket förrän en HBK-hörna (76) från Samuel Kroon som hittade Andreas Johansson vid bortre stolpen. Helt ren men han fick inte till skottet. I stället fick Värnamo minuten senare en jättechans när Victor Andersson kom till skott inne i boxen och där "Malle" fick göra en väldigt fin reflexräddning på hockeyvis.

I 81:a minuten gjordes ett dubbelbyte när Andreas Bengtsson och Albin Ahlstrand kom in i stället för Thomas Boakye och Joel Allansson. Tre minuter senare fick Melvin Sjöland lite speltid i stället för Samuel Kroon.

Värnamo försökte givetvis att skapa något och hade en bra skott av Wenderson (87) men där Malkolm Nilsson Säfqvist var tryggheten själv.

Det blev inga fler mål utan HBK vann mot allsvenska IFK Värnamo med 1-0.

HALMSTADS BK - IFK VÄRNAMO  1 - 0

Malkolm Nilsson Säfqvist - Phil Ofosu-Ayeh, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson, 60), Thomas Boakye (Andreas Bengtsson, 81) - Samuel Kroon (Melvin Sjöland, 84), Jonathan Svedberg (Kazper Karlsson, 46), Erik Ahlstrand (Pontus Carlsson, 60) - Joel Allansson (Albin Ahlstrand, 81) - Villiam Dahlström (Taulant Parallangaj, 90), Sadat Karim (Mikael Boman, 60)