Uddamålsmatcher för P19 och P17

Dagen innan midsommar och vädret gladde när solen stod högt i skyn när först P19 spelade mot Hammarby och direkt efter P17 mot Mjällby.
P19 gjorde i stort sett en bra prestation mot serieledarna Hammarby. HBK började bra och ägde boll men slarvade i minut 7 och Hammarby gjorde mål direkt. HBK kvitterade dock i matchminut 9 efter att ena forwarden Lorent Mehmeti serverat den andra forwarden Albin Binnefors.

Trots bollinnehav och fina kombinationer i anfallsspelet så tog Hammarby ledningen igen i minut 16 och även det målet såg lite väl enkelt ut.
HBK skapade chanser mot ett bra, organiserat Hammarby som dock höll tätt resten av halvleken.

- Både vi ledare och spelarna känner i paus att vi släppt in för billiga mål samtidigt som vi gjort en bra prestation. Fanns moment i vårt anfallsspel som vi ville göra bättre i andra, säger Daniel Kaplinski i ledarstaben.

HBK ägde mycket boll under andra halvlek men hade lite svårare att ta sig in i Hammarbys straffområde. Hammarby kontrade in 1-3 (57) men HBK gav inte upp. Lorent Mehmeti bröt sig fram och in i straffområdet där han blev nedriven. Straff och Lorent placerade in 2-3 efter 73 minuter.

En jakt på målchanser i resten av halvleken men det räckte inte hela vägen och det blev uddamålsförlust för P19 som efter halva serien spelat ligger sjua. På söndag väntar DM innan drygt 14 dagars ledighet.

HBK P19 - Hammarby IF FF P19, 2-3 (1-2)

Startelva Zackarias Nilsson - Wilmer Hesselgren (ut 86), Filip Eriksson, David Norrman, Hugo Neborg - Pontus Carlsson (ut 81), Egon Kurtulus (ut 70), Albin Ahlstrand, Leo Hedenberg - Albin Binnefors (ut 84), Lorent Mehmeti
Avbytare Petter Andersson, Axel Abrahamsson, Samuel Svensson (in 70), Noel Åberg, Enis Krasniqi (in 86), Alex Hall (in 84), Viggo Rolfsson (in 81)
Mål 0-1 (7), 1-1 (9) Albin Binnefors (Lorent Mehmeti), 1-2 (16), 1-3 (57), 2-3 (73) Lorent Mehmeti, straff.

Efter P19 var det dags för P17.

Den första halvleken innehöll hela fem mål i en målrik halvlek. Det var hemmalaget som stod för ett bra spel och fina mål efter fina anfall men bortalaget från Listerlandet var farliga på deras fasta situationer och lyckades på det sättet göra sina mål. P17 satte tonen redan i minut 6 där Alex Hall gör 1-0 efter att ha blivit fint framspelad av Viggo Rolfsson och i den 15 minuten var firma Hall-Rolfsson framgångsrika igen då Hall gjorde sitt andra för dagen och gjorde 2-0 till bollklubben.

I den 17:e minuten lyckades MAIF reducera till 2-1 efter en hörna. Men HBK utökade kort därpå i den 20:e minuten genom Altin Mazreku på straff.

Strax innan halvtidsvilan gjorde bortalaget återigen mål på hörna i den 41:e minuten.

- Tufft att släppa in två mål på hörna där vi visste att Mjällby var farliga med sina stora och starka spelare, kommenterar Mattias Olofsson i HBK-lägret.

-Men vi gör ju också en bra halvlek spelmässigt där vi gör flera fina mål, tillägger Viktor Ljung.

Den andra halvleken startade med en utvisning för hemmalaget i den 49:e minuten då Hugo Rödin fick sitt andra gula kort i matchen. HBK lyckades trots det med en man kort göra 4-2 efter att Alex hall bestämt placerat in bollen i mål i minut 52.

Men i den 59:e minuten utnyttjade bortalaget sitt numerära övertag och reducerade till 4-3 efter en fast situation. Därefter lyfte bortalaget in bollar i hemmalagets straffområde utan att komma till de riktiga farliga målchanserna. I minut 72 kvitterade det gula bortalaget till 4-4 på straffspark.

Men just den här dagen så var det hemmalaget som skulle dra det längsta strået och vinna matchen med 5-4 efter att Edmond Berisha tryckt in segermålet i den 83:e matchminuten.

- Otroligt starkt gjort av killarna som verkligen krigade på i 90 minuter trots en man mindre i nästan en hel halvlek. Vi gjorde fem fina mål men släppte in alla fyra mål på fasta situationer så det får vi arbeta på. Men när vi summerar vårsäsongen efter 13 matcher så innehar vi en tredjeplats och där vi har gjort 59 mål framåt. Det är starkt gjort och något att bygga vidare på. Killarna har tillsammans skapat en bra tränings- och matchmiljö och utvecklas hela tiden i rätt riktning där de vill bli bättre både som individ och kollektiv, avslutar en nöjd Alexander Sakac som är huvudtränare för P17.

HBK P17- MJÄLLBY AIF P17 5-4 (3-2)

Startelva Noa Pastuhovic – Benjamin Fazljiu, Noel Wikström, Hugo Rödin (utv 49), Filip Andersson – Adam Frånberg (ut 81), Laurent Qitaku, Måns Andersson, Altin Mazreku – Alex Hall (ut 65), Viggo Rolfsson.

Avbytare Adam Wihed, Joel Kelloniemi, Fabian Johansson, Filip Lennartsson (in 81) , Lucas Gustafsson, Edmond Berisha (in 65), Elis Wijk.

Mål 1-0 (6) Alex Hall (Viggo Rolfsson), 2-0 (15) Alex Hall (Viggo Rolfsson), 2-1 (17), 3-1 (20) Altin Mazreku (Alex Hall), 3-2 (41), 4-2 (52) Alex Hall (Altin Mazreku) ,4-3 (59), 4-4 (72), 5-4 (83) Edmond Berisha (Noel Wikström).