P17 spelade lika mot GAIS!

HBK spelade hemma på Halmstad Arena mot Gais i P17 Allsvenskan där det slutade med att båda lagen fick nöja sig med en poäng var.

Den första halvleken bjöd på hela sex mål och det var hemmalaget HBK som började bäst och redan i den 10:e minuten kunde Altin Mazreku trycka in bollen i nät och ge HBK en 1-0 ledning. Tätt därpå i den 15:e minuten ökade hemmalaget på till 2-0 efter att Linus Abrahamsson behärskat placerat in bollen i mål. Där och då såg det ut som att det skulle bli en behaglig resa för HBK.

Men Gais ville annat och fick genom slit och misstag i hemmaförsvaret till en reducering i matchminut 21 och därefter i den 25:e minuten kvitterade även Gais till 2-2 och inte nog med det så kunde även bortalaget ta ledningen med 2-3 i den 27:e minuten genom slarv i hemmalaget.

Efter det så böljade matchen fram och tillbaka men det var HBK som i den 37:e minuten kvitterade genom Lucas Gustafsson efter att ha blivit fint framspelad av Edmond Berisha.

3-3 stod sig till paus.

-En märklig första halvlek där vi själva ligger bakom alla sex målen, kommenterar Mattias Olofsson i HBK-lägret.

Den andra halvleken var jämn där båda lagen hade chanser att göra mål men där den sista skärpan i avsluten inte riktigt fanns där för dagen.

I den första halvleken gjordes sex mål och i den andra gjordes noll. Matchen slutar 3-3 efter en fysisk och tuff match i P17 Allsvenskan.

- Vi visste att det skulle bli en tuff match mot Gais som ligger i toppen av tabellen och som är ett hårt arbetande lag som gör det tufft för sina motståndare. Vi hade ändå önskat att vi efter den fina inledningen på matchen kunde bygga vidare på den på ett bättre sätt än vad vi gör. Det är en del saker vi får titta och träna vidare på i veckan. Vi har DM redan på onsdag borta mot Kullavik och seriematch på söndag borta mot Trelleborgs FF så det är en intensiv vecka som väntar, avslutar huvudtränare Alexander Sakac.

HBK P17-GAIS P17 3-3 (3-3)

Startelva Julian Hallonlöf (ut 46) – Benjamin Fazljiu (ut 74), Noel Wikström, Milanas Razinskas, Filip Andersson – Lucas Gustafsson (ut 72), Adam Frånberg (ut 57), Laurent Qitaku, Altin Mazreku – Linus Abrahamsson, Edmond Berisha (ut 72).

Avbytare Noa Pastuhovic (in 46), Joel Kelloniemi (in 74), Fabian Johansson (in 57), Filip Lennartsson, Elis Wijk (in 72), Lukas Ek, Marius Lerner (in 72)

Mål 1-0 (10) Altin Mazreku (Linus Abrahamsson), 2-0 (15) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 2-1 (21), 2-2 (25), 2-3 (27), 3-3 (37) Lucas Gustafsson (Edmond Berisha).