P16 vann lokalderby

Det blev seger för HBK:s P16 när de i lokalderby mötte BK Astrio på lördagen. En tät match resultatmässigt slutade till slut 2-1 till HBK efter att Lukas Ek (bilden) avgjort matchen.

HBK började klart bäst, med bollinnehav på Astrios planhalva. Astrio fick ägna sig åt att slå ifrån sig. I matchminut 18 fick HBK hörna, där Gustav Nilsson kan göra 1-0 på returen från Albin Hysenis nick.

HBK fortsätter att ha bollen på offensivplanhalva. Men i minut 25 kan Astrio, efter en omställning göra 1-1 på första avslutet på mål. HBK har klart mer boll och kommer till många avslutslägen, men oskärpa i avsluten gör att det står 1-1 i paus.

- Paussnacket bestod av att göra allting snabbare, då Astrio ligger lågt så måste bollen gå snabbare och ha planen klar, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

Första minuterna är Astrio bättre, men det är HBK som kan göra 2-1 genom Lukas Ek i minut 65, efter att Albin Hyseni frispelat Lukas. HBK spelar ett snabbare spel och kommer till flera klara målchanser. Bland annat, Gustav Nilsson som fri med målvakten inte får till avslutet, Bleon Kurtulus på ett volleyskott men får inte riktigt träff på bollen. Matchen slutar 2-1 och HBK kan säkra tre poäng genom femte raka vinsten i serien.

- Vi gör inte den bästa matchen, Astrio ligger lågt och tar vi för många tillslag, utan att ha sin plan klar så hinner ett hårt jobbande Astrio flytta sig och stänga ytorna, säger tränaren Fredrik Andersson.

HBK P16 - BK ASTRIO  2 - 1

Startelva: Adam Wihed, Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen, Albin Hyseni (ut 75), Marius Lerner (ut 65), Edis Helic (ut 60), Gustav Nilsson (ut 82), Vincent Johansson (ut 80), Zack Jönsson Gustafsson (ut 65), Lukas Ek (ut 88).

Avbytare, Isaac Carlsson (in 60), Nikola Vrban (in 65), Dilon Ademi (in 65), Erion Maxharraj (in 75), Arvid Ekvall (in 80), Liam Pärna (in 82) Lajin Othman (in 88).

Målskyttar, 1-0 (18) Gustav Nilsson (Albin Hyseni), 2-1 (65) Lukas Ek (Albin Hyseni).