Kiddi på besök

Inför 2012 värvades isländske Kristinn Steindórsson till HBK från isländska Breidablik. Under tre säsonger representerade han föreningen för att sen flytta till USA. I helgen besökte han Örjans vall igen.
"Kiddi", som han i folkmun kallas, blev en populär spelare i HBK och gjorde under sina tre säsonger i föreningen 81 serie- och kvalmatcher och svarade för 18 mål.
 
Under hans första säsong svarade han för avgörande mål i kvalmatcherna mot GIF Sundsvall. Dels hemma genom att göra 2-0 (slutade 3-0) och uppe i Sundsvall kvitterade han till 1-1 på straff.
 
Därefter blev det två allsvenska säsonger och där han under den sista svarade för åtta mål, bl.a. avgjorde han hemmamatcherna mot både Helsingborgs IF och Djurgårdens IF.


 "Kiddi" i HBK-tröjan 2014.
 
Det blev därefter en flytt till Columbus Crew i USA men där en knäskada förstörde hans säsong. Han återvände till Sverige och spelade två säsonger i GIF Sundsvall.
 
Numera återfinns han i Breidablik och han hoppas i år kunna få vinna ligan. I fjor ledde de serien med två omgångar kvar men missade. I år är förutsättningarna mycket goda då de inlett serien med åtta raka segrar och leder med sju poäng. I laget spelar även den gamle HBK:aren Höskuldur Gunnlaugsson.
 
Under helgen var han på besök i Halmstad och träffade några av sina gamla lagkamrater. Han passade då på att även visa sin familj Örjans vall och det var många minnen som dök upp. Han minns åren i Halmstad med glädje.
 
Han passade även på att berätta att hans landsman och gamla lagkamrat i HBK Gudjón Baldvinsson avslutade sin karriär inför årets säsong. Avslutningsvis ville han framföra en hälsning till alla HBK:are.


KRISTINN STEINDÓRSSON

Född 29 april 1990

Från Breidablik UBK 2012, till Columbus Crew SC 2015

Allsvenska matcher/mål 48/9

Kvalmatcher/mål 4/2

Superettan matcher/mål:29/7

Allsvensk i GIF Sundsvall 2016-17 (41/0)

Landskamper 3 A, 9 U, 9 J, 9 P för Island