Ingen poäng i Täby för P19

HBK P19:s sjutton och en halv timmes (17,5) utflykt till norra Stockholm slutade i en förlust med 2-1 mot Täby FK efter 0-0 som paussiffror.

- Tyvärr inga poäng att sätta in på tabellkontot men många erfarenhetspoäng att ta med sig för detta för dagen orutinerade lag med många unga spelare, konstaterar Robert Nordström på bussen på väg hem.

Första halvlek präglades av ett litet spelövertag för bollklubbarna men Täbyiterna försvarade sig väl och närmast kom HBK med ett par farliga lägen på hörnor men halvleken slutade 0-0.

Andra halvleken inleddes med en HBK-hörna till men på den kontrade Täby skickligt och kunde ta ledningen med 1-0 inför cirka 200 jublande människor.

Det dröjde dock inte så länge innan HBK kunde kvittera, Lorent Mehmeti skarvad fram en boll till Emil Annerhult som försade fram på högerkanten, tog sig in i straffområdet och med ett fint vänsterskott kunde han smälla in 1-1 vid målvaktens första stolpe.

- Snyggt mål och självförtroendet vaknade till liv, säger Viktor Ljung i ledarstaben.

HBK hade nu några bra anfallskombinationer men den sista lilla udden saknades idag, Täby tog på nytt ledningen efter ett inlägg från vänster och skarvning till 2-1 till hemmalaget.

HBK hade nu tjugo minuter på sig att kvittera med laget som idag innehöll sju spelare med P17-åldern inne medan Täby var ett väldigt fysiskt spelande äldre lag. Närmast kom Alex Hall med en farlig nick och Altin Mazreku med ett bra skott med Täby höll undan och vann med 2-1.

- Vi har lite att lära av Täbys fina fysiska inställning till matchen men våra killar jobbade ändå på beundransvärt i en tuff match, säger Alexander Sakac som för dagen coachade HBK.

– Nu är det match mot Brommapojkarna redan på söndag så det är bara att ladda om.

Täby FK P19 – HBK P19 2-1 (0-0)

Startelva Zackarias Nilsson – Emil Annerhult, David Norrman, Milanas Razinskas (59), Axel Abrahamsson (84) – Enis Krasniqi (79), Noel Åberg, Lorent Mehmeti, Altin Mazreku (79) – Alex Hall, Viggo Rolfsson.

Avbytare Hugo Rödin (59), Linus Abrahamsson (79), Laurent Qitaku (79), Filip Andersson (84), Petter Andersson.

Mål 1-0 (47), 1-1 (55) Emil Annerhult, 2-1 (71)