Summering Gothia Cup:s gruppsspel

Under v.29 spelas världens största ungdomsturnering Gothia Cup i Göteborg. HBK har deltagande lag i klasserna Boys 13 (P09) Boys 14 (P08),SEF Boys 15 (P07) och Girls 14 (F08). Efter att gruppspelet spelats klart på onsdagen är det nu dags för slutspel.

Folkfesten i Göteborg lockar mycket folk och kom gärna och följ våra lag på plats när de både möter lag från andra delar av Sverige och övriga Världen. 


HBK:s ungdomsansvarige Stefan Mildaeus finns på plats och följer lagen. 

- Våra killar och tjejer har sett fram emot detta en lång tid nu. Extra länge pga pandemin och det de upplever under denna veckan både på och utanför planen är minnen för livet. Extra kul att våra lag har presterat så bra hittills, och det blir spännande att följa fortsättningen. 




Nedan en sammanfattning per lag från Gruppspelet. 

Boys 13 

HBKs 13 åringar är efter tre raka segrar (bla mot Litauiskt motstånd) klara gruppsegrare och ställs under torsdagen mot ett tyskt lag. 


Boys 14 

Vår 14-årstrupp deltar med två lag i Göteborg och båda lagen är gruppsegrare med tre raka segrar och imponerande 70 mål gjorda tillsammans i gruppspelet. 


Girls 14 

Efter seger mot Karlslund i omg 2 blev det under onsdagen en helt avgörande match mot Sävedalen om en plats i Åttondelsfinal. Det blev tyvärr en uddamålsförlust, och med minsta marginal missade tjejerna avancemang till A-slutspel. Flera av tjejerna är ett år yngre än motståndarna så därför kommer en ny chans nästa år. Men först fortsätter årets turnering med match i B-slutspelet. 


Boys 15 SEF Trophy 

HBK:s P15 fick en perfekt start på turneringen efter 3-0 mot Norrby på måndagen. I omgång 2 föll man däremot knappt mot AIK med 2-3. Inför den avslutande omgången fajtades tre lag om de två platserna i A-slutspelet. Efter stor dramatik och HBK-seger med 3-2 mot Mjällby blev det de blåsvarta och AIK som tog sig vidare. Nu väntar Trelleborg i åttondelsfinal på Bravida Arena imorgon.


Ni kan följa lagen på Gothia Cup:s hemsida.