P16 vann seriefinalen

Kinna IF kom på besök till Halmstad Arena för match i omgång 13. Ett Kinna som var obesegrade fram tills lördagens match men där de fick se sig besegrade av HBK

HBK startade matchen klart bäst. Första halvlek är mycket bra. HBK har bollen under kontroll stora delar och trycker ner Kinna. HBK gör 1-0 i minut 37 efter en fin speluppbyggnad där bollen går som på ett snöre. Bleon Kurtulus hittar in till Marius Lerner som tar sig förbi och spelar en felvänd Lukas Ek, som sätter ut bollen till Edmond Berisha, som sätter ner bollen till Emir El-Kathemi, vars inlägg är perfekt slaget till Altin Mazreku som är fri på bortre stolpen och kan raka in bollen.

- Vi gör en riktigt bra första halvlek och skapar en handfull chanser. Vi skall nog göra något mål till i första halvlek, säger assisterande tränaren Alexander Nilsson.

- I pausen pratar vi om att fortsätta göra varandra bättre, och vara noggranna i Kinnas omställningar, säger assisterande tränaren Tobias Dock.

Andra halvlek så startar Kinna i ett högt tempo i sitt presspel, kan vinna bollen lite högre i banan, men skapar inga direkta målchanser. Efter ett bolltapp i minut 50 kan Kinna kvittera till 1-1. Efter målet så tar HBK över och skapar några halvchanser.

Så i minut 74 kan Edmond Berisha (bilden) göra 2-1 där Altin spelar in bollen till Edmond som behärskat rullar in bollen i mål.

- Alla killar skall ha beröm för sin kämpainsats. Första halvleken är riktigt bra, där Kinna får springa mycket utan boll, vi hittar in bollar och slår deras linjer med fart och då är vi svårstoppade, säger en nöjd tränare Fredrik Andersson.

HBK P16 - KINNA IF  2 - 1

Startelva Noa Pastuhovic, Emir El-Kathemi, Bleon Kurtulus, William Backhausen, Albin Hysni (ut 72), Marius Lerner (ut 65), Arvid Ekvall (ut 61), Gustav Nilsson, Altin Mazreku, Edmond Berisha (ut 80), Lukas Ek (ut 68).

Avbytare Sinisa Antunovic (in 72), Lajin Othman, Isaac Carlsson(in 61), Zack Jönsson Gustafsson (in 68), Nikola Vrban (in 65), Dilon Ademi (in 80)

Mål 1-0 (37) Altin Mazreku (Emir El-Kathemi), 1-1 (50), 2-1 (74) Edmond Berisha (Altin Mazreku)