Notiser efter HBK - Landskrona BoIS

Det blev en härlig upplösning när HBK genom Phil Ofosu-Ayeh avgjorde i matchens 112:e minut i gårdagens match mot Landskrona BoIS. Så vitt vi kommer i håg har HBK aldrig tidigare gjort ett sådant sent segermål under ordinarie speltid.
FÖR PHIL OFOSU-AYEH VAR DET hans andra mål i Superettan. Även det förra kom mot Landskrona BoIS. I går fick han även ett målgivande pass när han spelade fram Alexander Johansson vid dennes 1-0 mål.

ALEXANDER JOHANSSON LEDER NU ensam den interna skytteligan med sina åtta mål. Ett före Joseph Baffo med sju mål. Denne fick sin sjätte varning för året i går och är nu avstängd mot Trelleborgs FF på onsdag.

GÅRDAGENS PUBLIKSIFFRA PÅ 5 384 var HBK:s tredje högsta publiksiffra genom tiderna i Superettan. Två gånger 2012 var det fler åskådare på Örjans vall: 7 202 mot Falkenbergs FF och 6 649 mot Hammarby IF.

FÖR FJORTONDE GÅNGEN I ÅR så gjorde HBK från matchminut till slutsignalen. Av de övriga tjugo gjorda målen så är tolv gjorda före paus och åtta under andra halvleks första halvtimma.

SEX EGNA SPELARE VAR med i startelvan i går. Medelåldern på startelvan var 28,00 år.