Jobbar hårt vid hemmamatcherna

Restaurangen på Örjans vall är populär när det är hemmamatchNär tillbyggnaden bakom huvudläktaren på Örjans vall blev klar 2017, så tillkom på tredje våningen en restaurangdel. I restaurangen kan nu HBK ordna konferenser och olika möten.
Till varje hemmamatch erbjuder HBK olika paket, som innehåller både mat och de bästa platserna på läktaren. Många företag köper de här paketen och det har stor betydelse för HBK:s ekonomi.

Ansvariga i restaurangen, när det är hemmamatch, är Cathrine Johqvist och Catarina Carlsson.
- Jag har varit engagerad länge i HBK. Allting började för 20 år sedan när min son spelade fotboll i HBK. Då började jag med att hjälpa till i kioskerna på Örjans vall och för några år sedan frågade jag min kompis Catarina Carlsson om hon ville hjälpa till i en kiosk och det ville hon. Sedan några år tillbaka började vi ansvara för restaurangen när det är hemmamatch och det kom i gång i större omfattning i höstas när publiken fick komma tillbaka till Örjan, berättar Cathrine.

Vad gör ni i restaurangen när det är hemmamatch?
- Vi är på plats tre timmar före matchstart och då är det många saker som ska förberedas för vi brukar ha cirka 140 gäster. Borden ska placeras och dukas och sedan kommer gästerna en timme och en kvart före att domaren blåser i gång spelet. HBK:s säljare på marknadsavdelningen, Robert Nilsson och Kristoffer Pressfeldt, är också mycket engagerade i jobbet i restaurangen. Sedan har vi hjälp med serveringen av elever från Sturegymnasiet eller ungdomsspelare i HBK, säger Cathrine.

- Före matchen serverar vi varmrätten och då kommer Magnus Haglund till restaurangen och blir intervjuad av planspeaker Christopher Dahlström och berättar det senaste om laget inför matchen. Sedan går gästerna ut på huvudläktaren för att se matchen och i pausen får de sedan kaffe och en bulle. Efter matchen har vi sedan ungefär en timmes jobb med att diska och iordningsställa restaurangen igen.

Varifrån kommer maten som serveras?
- Det är olika lokala krögare som levererar maten och det är Robert och Kristoffer som håller i detta. Det har fungerat utmärkt alla gångerna.

Varför är det roligt att jobba på HBK:s hemmamatcher?
- Det är fantastiskt trevligt att jobba ideellt för att det är en fin gemenskap med människorna i HBK. Jag gör det med glädje och jag har roligt varje gång det är match på Örjan, förklarar Cathrine.

Vad tror du om årets säsong?
- Självklart tar vi klivet upp till Allsvenskan, säger Cathrine med bestämdhet när vi avslutar vårt samtal.