P17 dubbelsegrade

HBK P17 spelade under lördagen och söndagen sina första träningsmatcher för året. På lördagen stod Västra Frölundas P17 lag för motståndet och på söndagen stod Vapnös IF:s A-lag för motståndet. Det slutade i två segrar för HBK.

HBK började lördagen på bästa sätt genom att redan efter tre minuter göra 1-0 men Västra Frölunda, som var passningsskickliga, kvitterade till 1-1 efter åtta minuters spel. Men i halvtid så stod det 5-1 till HBK efter fina mål av Altin Mazreku och Linus Abrahamsson.

- Vi pratade i halvtid om att göra saker i vårt anfallsspel mer noggrant, sätta upp tempot och göra allt i högre hastighet, säger HBK-ledarna.

HBK började piggt i andra halvlek och redan i minut 46 så gjorde Lucas Gustafsson mål genom en fin framspelning av Altin Mazreku. HBK lyckades med sitt höga försvarsspel och i det högre tempot gjorde  man totalt fem mål i andra halvlek och matchen slutar hela 10-1 till Bollklubben.

Under söndagen var det dags för en ny match för P17. I första halvlek så lämnade Vapnös IF över initiativet till HBK som tilläts att ha bollen under den största delen av halvleken. Spelarna i Vapnö försvarade sig bra, samtidigt som HBK inte lyckades driva upp tempot i första halvlek tillräckligt många gånger för att skapa flera stora målchanser, där en nick i ribban och en sånär passning inne i straffområdet var det närmaste HBKarna kom.

- I halvtid pratade vi om vårt försvarsspel och våra relationer till varandra i det höga försvarsspelet men även vårt anfallsspel där vi återigen behöver göra saker bättre och snabbare än våra motståndare, säger huvudtränaren Alexander Sakac.

I andra halvlek blev det ett mer öppet spel och HBK kommer ut som ett nytt lag med ny energi men trots det så är det bortalaget som gjorde 0-1 på ett skott utifrån som styrs och ändrar riktning. Otagbart för Alexander Nielsen.

P17 ville dock annat och fortsatte med sitt höga försvarsspel och pressade motståndarna konstant under den andra halvleken och det resulterade i att de för dagen gulklädda HBKarna lyckades göra två mål och vända matchen. Kvitteringen kom från inhopparen Linus Abrahamsson och segermålet gjordes av P17-debutanten Emir El-Kathemi.

- Starkt att kunna vända matchen och kul att få se spelarna i matchsituationer, säger den nye assisterande tränaren Viktor Ljung.

- När vi summerar matcherna gör vi 12 mål framåt och släpper in 2 mål bakåt, vilket är bra, men det viktigaste för oss är att få se samtliga spelare i matchsituationer och att alla som är friska ska få möjligheter till att spela under försäsongen. Vi är inne i en period där vi har tränat vårt höga försvarsspel och vår press och fick i helgen två möjligheter till att träna på det i match så det var såklart väldigt bra för oss. Vi hoppas kunna utveckla det vidare samt att träna vidare på både försvarsspel och anfallsspel, avslutar Alexander Sakac.

HBK P17-Västra Frölunda IF P17, 10-1 (5-1)

Startelva Isak Svensson – Benjamin Fazljiu, Noel Wikström (ut 69), Fabian Johansson (ut 69), Joel Kelloniemi (ut 69) – Lucas Gustafsson, Hugo Rödin (ut 45), Laurent Qitaku, Altin Mazreku (ut 69) – Linus Abrahamsson (ut 45, in 69), Elis Wijk (ut 69).

Avbytare Måns Ramström, Adam Frånberg (in 45), Edmond Berisha (in 45), Bleon Kurtulus (in 69), Wilton Ljunggren (in 69), William Backhausen (in 69), Vincent Johansson (in 69)

Mål 1-0 (3) Altin Mazreku (Lucas Gustafsson), 1-1 (8), 2-1 (13) Linus Abrahamsson (Hugo Rödin), 3-1 (18) Altin Mazreku (Elis Wijk), 4-1 (31) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 5-1 (42) Altin Mazreku (Hugo Rödin), 6-1 (46) Lucas Gustafsson (Altin Mazreku), 7-1 (68) Elis Wijk (Benjamin Fazljiu), 8-1 (69) Lucas Gustafsson (Adam Frånberg), 9-1 (78) Linus Abrahamsson (Benjamin Fazljiu), 10-1 (84) Linus Abrahamsson (Edmond Berisha)

HBK P17-Vapnö IF A, 2-1 (0-0)

Startelva Alexander Nielsen – Joel Kelloniemi (ut 5), Noel Wikström, Hugo Rödin, Fabian Johansson (ut 45) – Adam Frånberg (ut 68), Manfred Nilsson , Milanas Razinskas (ut 45), Edmond Berisha (ut 45) – Viggo Rolfsson (ut 45), Alex Hall (ut 45).

Avbytare Måns Ramström, Benjamin Fazljiu (in 5), Lucas Gustafsson (in 45), Elis Wijk (in 45), Altin Mazreku (in 45), Emir El-Kathemi (in 45), Linus Abrahmasson (in 45), Laurent Qitaku (in 68)

Mål 0-1 (50),1-1 (61) Linus Abrahamsson (Altin Mazreku), 2-1 (66) Emir El-Kathemi (Adam Frånberg).